USA log - Sunnyvale
Select: 
LAST UPDATED Aug 31, 2005

2005-07-09 Datorer, sol och sjukhus

Dual core

Äntligen dags för datorinköp igen. Både AMD och Intel har ju som bekant lanserat dual core-processorer, vilket är väl värt en uppgradering. Tidigare har oftast mitt val fallit på Intel, bl a pga att de haft bäst prestanda och ännu längre tillbaks i tiden pga att de utvecklat minst värme. Största anledningen har dock varit att chipset:en till Intel-processorer, och då oftast Intels egna chipset, alltid har varit först med de senaste teknikerna.

Nu är dock valet inte alls lika självklart längre. Prestandamässigt har AMD senaste åren legat jämsides med Intel och med senaste processorerna nu även gått om. Vad gäller effektförbrukning, och därmed alltså värmeutveckling och behov av kylning, har AMD även där ett försprång då de generellt drar ett tiotal Watt mindre. Jämför man de senaste chipset:en för respektive plattform kan man inte heller där hitta någon direkt anledning att välja Intel. Med 955X, jämfört med 925X, begränsar sig de tekniska innovationerna, förutom då stöd för dual core-CPUs, till lite förbättrad minneshantering, snabbare SATA samt stöd för RAID-5. Kollar man på AMD-sidan och då nVidia® nForce™4 SLI som är det nu ledande chipset:et till AMD-processorer erbjuds man ungefär samma features. Är man dock ute efter RAID-5 ska visst Intel-varianten vara att föredra, läs gärna GamePCs RAID-5 jämförelse av olika implementationer, de har alltid kanonartiklar. Kan väl notera att jag troligen inte kommer använda RAID-5 närmaste halvåret, närmare bestämt inte innan Blu-Ray släpps, eftersom jag pga allt HiDef-material behöver mesta möjliga diskutrymme och därmed prioriterar bort maximal säkerhet/snabbhet.

Ovanstående saker har gjort mig väldigt kluven och frustrationen var ett faktum, men nu verkar Intel har saker på g som gör valet enkelt. Jag har innan läst lite rykten i mitt ivriga sökande, men igår la de äntligen upp info på sin egen site. BTX!! Äntligen ett performance-moderkort i BTX-format, Intel® Desktop Board D955XCS. Detta är strålande nyheter, jag har ju som bekant tjatat om BTX i långt över ett år. Nu ska jag bara få bekräftat att det verkligen har 8 SATA-portar (anm: bekräftade jag just genom att kolla på den högupplösta bilden hos Intel) och sedan blir det inköp så fort något ställe får in det i lager.

Naturligtvis har jag sedan länge spanat efter BTX-case och det som ligger bäst till för tillfället är Thermaltake Armor VA8000SWA med BTX upgrade. Vid tidigare inköp av lådor har jag alltid hållit mig till midi-tower pga att det ju är onödigt att ha otympligare och större låda än vad man har nytta av. Med 6 hårddiskar och ev mer kommande saker så blir det snabbt ett virrvarr av kablar och jag har nog insett att en full-tower skulle underlätta en del, samt så ger de bättre luftflöde och underlättar en installation av t ex vattenkylning betydligt. Lådan har självklart fått toppbetyg, läs t ex recensionen hos Maximum PC.

Dream place

Fortfarande inget jobb på g, men drömma sig bort kan man ju. Det närmaste sedan föregående uppdatering är att jag snackade med ett företag som utvecklade spel till mobiltelefoner vilket verkade rätt intressant och passade ganska bra, men det blev alltså inget. De höll dock till i San Mateo som ligger i West Bay area, alltså halvön med San Francisco längst ut, och det är nog det område som jag minst av allt vill bo i. San Francisco är ju allt annat än min favoritstad och jag tycker städerna därifrån och ner till Palo Alto inte känns speciellt inbjudande, då bor jag nog faktiskt lika gärna i Kalmar.

Naturligtvis har man inte kunnat undgå att fantisera om vart man helst av allt skulle vilja bo och vart drömplatsen är har varierat nästan från vecka till vecka. Los Angeles, San Diego och södra Kalifornien har ju generellt varit något vi suktat efter, men då vi har varit där en hel del så känns det ändå inte som något större "äventyr", dock ligger det konstant på våran top-5 lista.

Florida är ett ställe som fart runt i min skalle senaste månaderna och även att man varit där några gånger känns det fortfarande ganska exotiskt, vilket nog beror på att de har tropiskt klimat. Ska jag välja en stad i Florida är det nog Tampa på västkusten som ligger bäst till för tillfället. En klar fördel med Florida är ju att det ligger på östkusten och därmed minskas flygresan till Sverige med några timmar. Det gör naturligtvis att hela trippen inte känns alls lika dryg och då tidsskillnaden där bara är 6h minskar även risken för jetlag. Var för några månader sedan i kontakt med EA Tiburon som håller till i Orlando. Rena drömjobbet, men naturligtvis ställde H-1B till det.

Arizona är stället jag hakat upp mig på senaste två veckorna, och då främst Phoenix som är största staden där. Anledningen till det är nog att jag är väldigt imponerad av temperaturerna som är där nu, de känns på något sätt ganska ofattbara och klart imponerande. Dagstemperaturer på 40-45° och en natt-temp på sådär 30° är ju inget en annan någonsin har upplevt. Som jämförelse så är den högsta uppmätta temperatur någonsin i Sverige 38°, så jag gissar att de gradantal en annan fått känna på i Kalmar som mest rör sig om sådär 32-35°. Tänk er alltså den varmaste sommardag ni varit med om och lägg sedan på ytterligare 10°. Va!? Undrar hur varmt det är om man befinner sig i mitt i solen?, och hur lång tid det skulle ta innan jag svimmade? Ni kan själva se dagens och närmaste 5 dagarnas temp här intill. För att kolla aktuell temp, gå till t ex Yahoo Weather

När jag rabblar upp våra önskeställen så måste jag också nämna Texas. Det har sedan vi kom hit varit ett av våra mål och främst då Austin som vi läst för något år sedan blev utnämnd till trevligaste staden i USA att bo i. Austin kallas tydligen för lilla Silicon Valley och har en kraftigt expanderande teknikindustri vilket är något jag också märkt bland jobbannonserna då den ganska "lilla" staden har en förhållandevis stor andel jobb. Dallas/Fort Worth-området skulle vi absolut inte heller tacka nej till.

And three more movies

Fantastiska Fyran blev det igår och trevligt nog var den klart bättre än väntat. Faktiskt har de flesta av de senaste årens ström av superhjälte-rullar varit över förväntan. X-men var ju dock ingen höjdare, men den enda jag blivit lite besviken på är Hulken, kanske beroende på att det är den enda "Marvel"-tidning jag någonsin läst och därför hade lite förväntningar.

Honeymooners var jag hyfsat spänd på efter att ha sett trailern. Dock skingrades de förväntningarna efter en koll på IMDB då jag såg den fått 1.6/10 (dagens ställning) och var den 8:e sämsta filmen någonsin! Då Cedric the Entertainer är en favvis så lät jag mig inte skrämmas utan det var bara att bege sig till bion. Tur var det, absolut inget fel på den rullen. Tydligen har den fått så dåligt för att den baseras på en TV-show med samma namn och har visst inte så mycket gemensamt med den.

War of the Worlds var väl sisådär. Stundtals väldigt gripande och medryckande sekvenser, men överlag inget extra och definitivt inget man kommer se om. Får ändå skapligt betyg pga att jag ju gillar s/f-temat.

MRI

Några sjukbesök har man hunnit med. För ett tag sedan var jag med om min första MRI ("Magnetic Resonance Imager" för de utan Babylon). Magnetröntgen kallas det ofta på svenska, lite förvirrande och felaktigt då det egentligen inte rör sig om röntgen, ett mer korrekt namn är Magnetisk resonanstomografi. Här i USA verkar det användas ganska flitigt, men i Sverige betydligt mer sparsamt. Nackdelen med MRI som jag fattat det är att det tar längre tid samt är betydligt mer kostsamt, annars ska det bara vara fördelar. Allra största fördelen är väl att det inte påverkar kroppen något negativt (som är känt), men du får naturligtvis inte ha några metallimplantat. Anledningen till min MRI var min lite stela vad och trevligt nog har jag fått en väldigt grundlig doktor. Vid första MRI'n plåtade de nedre delen av ryggen, typ svanskotan och där omkring. Gick väldigt smidigt och tog totalt sådär 20min. Jag frågade tjejen som skötte maskinen om hon visste vad det kostade, men hon var inte alls säker utan svarade bara att det iaf gick på minst $1000 för det jag just gjort.

På bilderna hittade doktorn, Heidi Tonken, ingen orsak till min stela vad, men såg att min nedersta disk i ryggraden var paj. "Degenerative disc disease at L5-S1 with disc bulge" var diagnosen. Hon förklarade dock att det trots namnet egentligen inte rörde sig om någon sjukdom utan något som händer alla så småningom. Vid 40 års ålder har nästan 100% drabbats och vid 30 års ålder knappt 30%. Det är väl dock det här som kan vara en orsak till ryggont längre fram i livet. Det var dock inget jag behöver ta någon som helst hänsyn till och kunde enligt doktorn bara glömma bort. För tillfället har jag inte det minsta ont i ryggen och ska försöka förtränga det.

Det blev ytterligare ett besök på MRI-kliniken och denna gång för att scanna min vänstra vad. Detta var tydligen mer avancerat för det tog en hel timme. Hemskt nog fick jag veta att de mot slutet ville ge mig en spruta för att på så sätt få bättre bilder, var väl någon kontrastvätska. Sprutor och jag går ju inte alls ihop, men hon verkade veta vad hon gjorde och jag får väl medge att det inte var så farligt. På eftermiddagen blev jag sedan uppringd av Dr Tonken och hon berättade att jag ev hade en "stress fracture", dvs stressfraktur (måste röra mig för mycket ;-), men för att kunna fastställa det så behöver man göra en "bone scan". Någon sådan har ännu inte blivit av utan väntar på att höra vad försäkringsbolaget säger. Jag är tacksam de hängt med så här länge, sådana här prylar kan inte vara gratis.

Vid min andra MRI glömde jag att fråga vad "plåtningen" kostade, men det fick vi lite chockerande nog reda på senare. För någon dryg vecka sedan damp det ner en räkning på $7600 för nyss nämnda MRI. Gulp! Ja, det var ju inte gratis. Dagen efter åkte jag till account-avdelningen på sjukhuset och skönt nog hade det redan rättat till sig i systemet och räkningen ska ha skickats till försäkringsbolaget. Bara hoppas de betalar den också...

Tidsbokning och vårdköer

Något som jag fortfarande inte riktigt vant mig vi är "snabbheten" vid sjukhusärenden. När du eller de ringer och man ska boka tid för något mer avancerat är man ju som svensk van att få en tid tilldelad till sig som oftast ligger sådär 3-4 månader fram i tiden. Här har de vid alla mina besök frågat när jag vill komma och jag har då stammat fram någon motfråga om när det passar dem. Då föreslår de t ex två dagar framåt och jag svarar visst och får sedan frågan vilken tid jag vill komma. Helt sanslös skillnad!

Ett annat exempel är när jag var hos en mindre grundlig doktor för min höft och rygg i höstas. Efter att ha varit där ett par minuter så sa han att det kanske är bäst att ta några röntgenplåtar iaf. Instinktivt tänkte jag då typ att, jaha, då ska man boka tid för röntgen och sedan återbesök. Men nä, det slapp man ju. Jag följde med sjuksyster direkt till röntgenmaskinen och tio minuter senare stod doktorn där med bilderna i handen.

Varför vårdköer? Man har ju hört folk klaga på sjukvården i Sverige ganska länge. Vissa klagar och vissa är av åsikten att det är synd att klaga. Själv har jag inte haft någon åsikt, men å andra sidan har jag ju inte utnyttjat sjukvården i någon större utsträckning fram tills för några år sedan (bortsett från en bildtarmsoperation i slutet av 80-talet). Nu har jag ju inte på något sätt haft några akutärenden och förhoppningsvis funkar allt bra om det är bråttom, dock kan jag inte se några fördelar med att folk ska behöva vänta även om det är väldigt obråttom. Definitivt inte bra för patienterna, sjukhuspersonalen lär känna sig stressade och otillräckliga och enda besparingen är väl att en och annan trillar av pinn medan de väntar. Hade inte jag varit lite framfusig med de undersökningar jag gjorde under vårt år i Sverige hade jag nog fortfarande väntat...

2005-07-14 Sysselsättning vid datorn

Vad göra vid datorn?

Den vanligaste frågan jag får är vad jag gör vid datorn hela tiden? Det är ganska berättigat då det kan tyckas lustigt att man känner sig stressad och konstant har fullt upp vid datorn även då man har 100% fritid. Frågan kommer oftast från icke datorintresserade med någon kommentar om att de aldrig skulle kunna hitta på saker att göra vid datorn 12+ h/dag.

Tyvärr vet jag aldrig vad jag ska svara på frågan utan det blir något svävande lätt irriterat svar om filhantering och teknik-nyhetskoll. Då det även skulle vara intressant för mig att ha koll på hur jag egentligen spenderar min tid (som det alltid är för lite av) tänkte jag logga en dags "datorjobb".

- Nyheter -

Den första och största biten är definitivt nyhetskoll av olika slag. Detta beteende skiljer sig egentligen inte så mycket från tiden innan internet då jag har ungefär samma intressen nu som tidigare. Förr i tiden var man dock hänvisad till andra typer av media, främst tidningar samt till viss del TV. Med internet har det ju verkligen blivit enormt mycket mer lättillgängligt och utbudet har ökat explosionsartat. Även tiden man lägger på nyhetskoll, främst då tekniknyheter i mitt fall, har tyvärr ökat exponentiellt vilket naturligtvis beror på det enorma informationsflödet. Vilka nyhetskällor man använder sig av varierar såklart med tiden, nedan är ett urval av de site:er jag just nu oftast besöker dagligen.

Svenska teknik/data:

Engelska teknik/data:

Snabbkik över USA-nyheter, främst teknik-sektionen som får min uppmärksamhet:

Vad gäller svenska nyheter blir det ofta minst ett besök per dag på någon av följande:

Emu-news:

Utöver varje-dag-surfen har man naturligtvis länkar man browsar ofta, men kanske inte varje dag. Nedan följer lite exempel...

Film

More emulation news:

Något som delvis också kan betraktas som nyhetskoll är att hålla utkik efter nya versioner av diverse mjukvara. Över till nästa avdelning...

- Drivrutiner -

Då program och drivrutiner utvecklas hela tiden så vill man ju ha det senaste och förhoppningsvis mest stabila. Därför brukar jag med någon månads mellanrum kolla in respektive hårdvarutillverkares site för den hårdvara jag för tillfället har i burken. Grafikdrivrutiner är ju en stor grej och annonseras genast på de stora nyhetssiterna men för bios, audio-drivers, chipset-drivers, network adapter drivers och övriga drivrutiner så gör man bäst i att besöka respektive tillverkares site.

- Programuppdateringar -

Många program kollar nu för tiden själva efter uppdateringar. För merparten stänger jag av sådan koll då det ofta innebär någon extra process snurrande i bakgrunden. Windows låter jag dock hantera kollen av uppdateringar själv och bestämmer bara när de ska installeras. De flesta program man har installerade på datorn, vilket brukar vara ett gäng, kan vara idé att hålla koll efter. Nedan nämner jag några exempel på "standardprogram" vars websiter jag besöker då och då för att se om någon ny version eller patch finns att hämta. Om inte, kan man iaf kanske snappa upp lite andra nyheter.

- Shopping -

Ibland leder givetvis nyhetsletandet efter teknikprylar till att man vill införskaffa något. Då kan någon av alla produktdatabaser på internet vara till hjälp. Huvudsyftet är ofta till en början att få reda på datum då en produkt ska släppas, men när det väl är dags vill man ju även hitta ett bra ställe att införskaffa den på.

När man väl vet när prylen dyker upp och man bestämt sig för köp blir det ofta någon av följande ställen (alla utom sista ligger här i området):

- Download -

Det jag främst laddar ner är HDTV-filmer och detta pga att de helt enkelt inte går att få tag i på något annat sätt. Väntar innerligt på att Blu-Ray (alt HD-DVD) ska komma, men som det är nu så får man tanka från usenet om man vill se filmer i bästa möjliga upplösning. Därför är det daglig koll på newsgroup:en news:alt.binaries.hdtv som gäller, samt så följer jag eventuella diskussioner om tillgängliga och kommande HiDef-filmer samt HDTV i allmänhet på http://www.altbinarieshdtv.com/ (kräver registrering).

Då alla kanske inte känner till usenet kan jag väl nämna att det inte på något sätt är ett nytt påfund utan snarare gammalt som gatan och har funnits sedan långt innan internet och www blev allmänt tillgängligt. NNTP som det standardiserade protokollet heter är definierat i RFC 977 (skriven 1986), kör på port 119 och står för Network News Transfer Protocol.

Att planlöst leta efter grejer att ladda ner är inget jag ägnar mig åt. De gånger jag tankar icke HiDef-relaterat material så är det specifika saker jag är ute efter, oftast då någon låt alternativt något nytt eller uppdaterat program. För detta används nästan uteslutande DC++. Är det dock större saker som upptar hela DVD-skivor kan usenet vara att föredra då det alltid ger stabil uppkoppling och trevlig nedladdningshastighet.

- Chat & e-mail -

Jag ser mig inte som någon stor chat:are eller mail:are, men visst tar det sin tid. Vad gäller mail blir det naturligtvis en del konversationer både i jobbsökar-ärenden och mer vanliga "affärer". Chat:ande blir det ju alltid en del och det har nog ökat markant på sistone sedan jag började jobba då dagarna annars kan bli lite dryga, jobbigt att sitta och surfa i ett ;-). Som mailklient kör jag fortfarande med Outlook Express som jag tycker innehåller precis vad man behöver. Standardinställningarna är skit, men det behöver man ju bara ändra en gång. För chat, mer korrekt Instant Messaging (IM) har jag nedan listat de protokoll/klienter jag använder, samt kommentarer om dem:

- Filhantering -

Tillhör ni de som inte har något filhanteringsprogram (file manager) installerat utan använder ett eller två fönster av Windows sorgliga Explorer (filhanteraren) så har ni troligen varken intresse eller förståelse för vikten av att smidigt kunna hantera filer. Själv använder jag nog hellre en konsollprompt (ofta lite felaktigt kallat DOS-fönster) än att jobba med något så osmidigt som de vanliga windows-fönsterna. Att jag betonar och predikar om detta med filhantering beror just på att en hel del tid läggs där och Total Commander, the file manager of choice, används konstant. Utöver traditionell filhantering så sköts så gott som det mesta därifrån, saker som andra kanske gör via "desktop:en" eller har en mängd andra program till.

Många vet nog att jag är vän av ordning och reda och vill ha struktur på saker och ting. Därför ska självklart alla filer kategoriseras, ev namnges och ligga på en logisk plats. Det är främst för bilder och musik detta tar tid, för övriga filer är det mest en fråga om att flytta till rätt ställe. Då jag är väldigt velig med att bestämma om t ex en låt ska behållas eller vad ett foto ska döpas till så blir det ofta att både minuter och timmar rullar iväg ;->

Note: Vissa nya program som t ex Google's Desktop Search som nästan uppmanar till oordning och erbjuder sökfunktioner för allt innehåll på datorn får mig verkligen att bli bekymmrad. Vet man inte var man har filerna, så är jag av uppfattningen att man verkligen har alltför dålig koll och borde fixa lite struktur på hela sig. En annan anledning jag inte skulle köra sådana program är ju att jag mår dåligt av varje "onödig" process som är igång och varje "onödig" fil som lagras på hårddisken :-))

- Jobbsökning -

En sysselsättning som jag förhoppningsvis inte kommer att ha som daglig syssla resten av livet, men något som tyvärr hänger över mig för tillfället och har gjort så ett bra tag. Till en början var det lite småskoj, men nu är man riktigt trött på att kika efter och söka jobb. Det som stör mig mest är den tid jag spenderat på det, känns lite som värdelöst vetande. Naturligtvis lär man sig saker även av detta och lite nyttigt är det säkert. Hade jag från början vetat vad jag vet nu om den amerikanska arbetsmarknaden, resuméer, intervjuer etc så kanske det gått bättre. Det har blivit en hel del jobbsökarsiter man registrerat sig på, de jag använder mest är:

- Övrigt -

Gissningsvis är det under denna punkt som jag lägger största delen av tiden, men jag har faktiskt ingen aning om proportionerna. Ytterligare surfning tillkommer väl, sådana saker som t ex fixa bankärenden, kolla vädret mm. Nu kanske det låter som det är en himla massa surfning och det är väl kanske inte osant, men jag tror ändå inte jag tillhör de riktiga storsurfarna eller att jag spenderar mer tid i en webbrowser än en normal datoranvändare. Utöver surfandet då så går naturligtvis en stor del av tiden till att faktiskt använda de program jag refererar till, och självklart många, många fler.

Spelande händer, men alldeles för sällan. För tillfället tror jag inte det är mer än någon timme i snitt per månad och då är det gamla lir som gäller med MAME eller MESS. Det enda vanliga PC-spel jag kört senaste året är Half-Life 2 som jag körde i vintras, men aldrig avslutade. Har fortfarande ett par banor kvar vilka förhoppningsvis ska bli avklarade så småningom. Något jag gärna skulle prova på, men inte riktigt vågar är MMORPG, dvs Massive Multiplayer Online Role-Playing Games. Anledningen till min tvekan är just att jag är rädd för att det ska ta alldeles för mycket tid. Till skillnad från "vanliga" lir har ju oftast MMORPG inget riktigt slut och man kan hålla på hur länge som helst. Nästa generations konsoller är ju snart på g med Xbox 360 först ut i november. Då är det äntligen dags för HD-gaming på allvar och förhoppningsvis mer spelande.

Web-pulande blir det en del och främst då knappande på denna sidan. Största anledningen till detta är ju för att det själv är kul att ha som minne, men även för att det ger mig en anledning att hålla koll på vad som händer inom xhtml och css. Riktig programmering med C++ eller C# händer att det blir, men det är tyvärr sällan och då oftast i samband med något test eller liknande.

Filmtittande är ju något som till stor del sköts från datorn då det är så gott som enda alternativet att spela upp HD-material. De dagar det inte står HiDef på menyn är det bio eller DVD från Netflix som gäller.

Kartor låter kanske som en lustig grej att ta upp, men att kolla vart platser och olika ställen ligger, samt ta ut directions är något som görs så gott som dagligen. Är det nu inte något speciellt man är ute efter kan det ändå hända man bara sitter och browsar något ställe med Google Earth. Kan vara väldigt intressant och iaf i USA kan man få upp snuskigt mycket information. Detta verkar vara en ganska vanlig företeelse, kika t ex på Google GlobeTrotting för fascinerande platser. Är ni inte sugna på att tanka ner Google Earth-programmet eller bara sitter vid en tillfällig dator går ungefär samma bilder att få fram via deras vanliga kart-tjänst genom att välja satellit-vyn (click for our place or Kalmar). Utöver Google så är det oftast MSN, Mapquest, Yahoo och ibland Map24 som används.

Kommentarer

Att känna att man gör något meningsfullt av sin tid och därmed känna sig nyttig är ganska naturligt något de flesta finner viktigt, så även jag. En sak som dock verkar skilja mig från de flesta andra är att jag känner mig väldigt, väldigt nyttig när jag sitter och "småpysslar" med datorn. Jag skulle själv inte tillåta mig att slappa genom att t ex slökolla på TV, ligga och bläddra i icke-facktidningar och liknande, men just när det gäller datorn och kolla film så känner jag att det är väl spenderad tid. Känner mig t ex mer nyttig när jag sitter vid datorn hemma än på jobbet.

En nackdel med detta är ju att jag inte skulle må riktigt bra om jag inte fick sköta min business. I och med att jag finner mitt datorknappade så viktigt innebär det naturligtvis att jag känner en skyldighet att sköta det oklanderligt. Lite addicted är man allt, men är ju ingen som mår dåligt av det :->

2005-07-20 Mini-semester & $$$

Give me your money!

Då man är rätt fattig numer och inte ens har råd med en endaste Ferrari så kan ju de som känner sig manade kanske ge bort lite pengar. Jag tar alltså gärna emot, och överföringen kan smidigt göras via min donations-sida. De nya Lamborgini-modellerna lockar och skänker någon en ansenlig summa lovar jag att tänka på personen i fråga när jag rattar runt. Inte det? En dollar i test-syfte då? ;-> (har alltså skaffat PayPal-konto och det måste ju utnyttjas)

Halva familjen flyttar till Los Angeles

Idag flyttade Ann till LA. Hon flög i morse och ska tillfälligt jobba på The Swedish-American Chamber of Commerce of Greater Los Angeles. Det är helt oavlönat och inget som kan leda till fast anställning och visum. Största anledningen till att man då gör det är möjligheten att knyta kontakter med företagare i området som i sin tur kanske kan ge något, LA är som bekant ett område vi gärna skulle flytta till. Självklart ger det också nya erfarenheter och kan säkert vara ett trevligt litet äventyr.

Till värmen i Phoenix

Jag följer efter till LA imorgon, då med bil. Sedan drar vi till Phoenix under fredagen. Som jag nämnde i en tidigare uppdatering har jag hakat upp mig lite på värmen där och det ska bli mycket intressant att uppleva 40+. T o m Aftonbladet tog idag upp värmen i Arizona i en artikel om att ett gäng dött i värmen. Max 44° vet jag dock inte, har ofta varit varmare än så när jag kikat. Fick dock höra att vi inte behövt åka så långt för att uppleva extrem värme. I Palm Springs som ligger öster om LA har de visst haft en bit över 50°. Vi kör igenom där på vägen till Phoenix, så lär alltså få värmechock redan i Kalifornien. Beräknas åka tillbaks till LA under söndagen och sedan tar jag mig upp till Sunnyvale nästa tisdag och har därefter tänkt jobba på som vanligt.

Kan bröllop vara roligt?

Bara ett biobesök senaste veckan, men vicken rulle. Wedding Crashers var ungefär lika bra som jag väntade mig, en komedi med schysst tema och med två av mina favvis-skådisar i huvudrollerna kan väl inte bli annat än bra. Den var kanske något ojämn, ibland dialoger som är klara 10-poängare och ibland lite för mycket "mellanspel". Ligger och väger mellan en 8:a och en 9:a, men den får noga nöja sig med en stark 8 vilket ju alltså är höjdar-betyg även det. Gå och se!