2009-04-30 Orlando, Jacksonville and Tampa

Florida

Som planerat drog vi alla fem till Florida den 16:e april. Började med en natt i Orlando och avlade ett snabbt besök på Epcot dagen efter. Vi drog därefter nordöst och tog oss till Daytona Beach för att därefter ta kustvägen (A1A) norrut till Jacksonville via St Augustine. Det blev två nätter i Jacksonville och bara för att alla skulle kunna säga de varit i staten Georgia drog vi till Kingsland som ligger strax förbi gränsen, en riktig liten småstadshåla. I Jacksonville bodde vi på ett splirrans nytt hotell vid namn "Hotel Indigo Deerwood Park" som alla uppskattade. Vi hade inget direkt mission förutom att kolla upp staden, så det blev mest att snurra runt lite allmänt.

Tampa var nästa mål och vi tog inlandsvägen för att inte köra samma väg som vi kom. Gled runt lite och föråt mig bl a på pizza på kvällen. Dagen efter var det dags för Busch Gardens, en park Ann och jag besökte 97, men fick då lämna pga ösregn. Busch Gardens är en mix av zoo och nöjesfält, vilket är en strålande kombination. Ni kan se favoritdjuret till höger, en riktig snygging. Av åkattraktionerna var det helt klart SheiKra som regerade (SheiKra wikipedia-länk). Det första droppet var nog bland det coolaste jag åkt (se bild), då man sakta gled ut och sedan stannade helt innan det gick vertikalt nedför.

Efter Tampa bar det av till Orlando igen där vi sov på The Florida Hotel som var lite udda då det låg mitt i ett mall, dvs det var hopbyggt. På morgonen blev det bara en runda i mall:et för att sedan lämna tillbaks kärran och sätta sig på flyget. Florida-turen var helt okej förutom att alla var lite småsjuka till och från, något som tyvärr fortsatt även efter vi kom hem. Bilen vi hade gillade väl alla utom jag. Amerikanska bilar, och speciellt då en Cadillac som vi hade, har ju en fjädring som jag tycker ger så dålig handling/väghållning att det är en trafikfara.

Vi var lite småoroliga att ta med NEO på en över 5h flygning då han tillhör typen som normalt inte sitter still många sekunder. Ann hade dock förberett underhållning och det gick helt okej. På matfronten var det främst två "nya" ställen som regerade. Min favorit blev Steak n Shake som man ju nästan hör på namnet att det är toppen. Kan liknas vid ett traditionellt hamburgerhak med bordsservering. Golden Corral som är ett buffé-ställe, liknande Hometown Buffet som finns här, blev Kalles favvis och där blev det till att testa både frukost och middag.

Bio med D-Box

Då skattesäsongen är slut och vi fortfarande har besök, dvs barnpassning, har det äntligen blivit några biobesök. Monsters vs Aliens drog jag med morsan och Kalle på, självklart främst för att den var i 3D. Trevligt nog är det ju ett lass 3D-filmer på g och 3D verkar vara nästa stora grej, främst på bio, men även senare i hemmet via Blu-ray. Som ni kan se av betyget var filmen ok, men ingen spektakulärt. Observe and Report var en besvikelse och är enligt mig Seth Rogen's sämsta. Den hade sina stunder, men var tyvärr betydligt mer drama än komedi. Funny People hade förhandsvisning och premiären är för USA sista juli. En helt ok komedi med bl a Adam Sandler och Seth Rogen.

D-Box är något som många kanske inte hört talas om, vilket är en teknik som ger rörelseinformation till filmer. Det har nu funnits på marknaden ett bra tag och jag funderade lite på det för något år sedan. Det ligger alltså ett spår på vissa Blu-ray filmer så om man har en avkodare samt någon film med D-Box support och "rätt" möbler så skakas man om i takt till filmen. Detta är naturligtvis ingen billig historia och en fåtölj går loss på en sådär $5000 sist jag kikade, men både mjukvara och hårdvara har alltså funnits att köpa en tid. Nytt är dock att det börjar leta sig in på biografer, om än så bara två till att börja med. Ni kan läsa en pressrelease från D-Box Technologies Inc. via news.prnewswire.com. Premiärfilm var nya Fast & Furious och biograferna var Mann Chinese 6 i Hollywood och UltraStar Surprise Pointe 14 i Surprise (utanför Phoenix, AZ). Då vi bor nära Hollywood så kändes det såklart som ett måste att prova på detta. Jag drog med Kalle på bion och vi fick dra ner och köpa biljetter en dag innan då man på den bion inte kunde förhandsboka. Vi tyckte båda det var helt ok och effekterna förhöjde filmupplevelsen, dock kanske inget jätterevolutionerande. Det är inget jag kommer klämma in i nuvarande lägenhet, men blir det dock hus igen så blir det definitivt till att överväga lite D-Box möbler för att få ut mesta möjliga av filmtittandet.