2006-01-19 Ny snabb leksak

Vrooom, vroooom, vroooooom.

My new red Honda CBR600RR in the parking garageJag har egentligen en hel del att berätta, men då det fortfarande är ont om tid för log-uppdateringar får det tyvärr vänta lite. Nu tänker jag bara snabbt flika in dagens inköp som jag bara inte kan låta bli att nämna.

Tja, ni har väl säkert redan lagt märke till bilden intill och därmed sett nya leksaken. Hämtade ut en splirrans ny Honda CBR600RR av 2006 års modell idag. För info om maskinen kan ni kika in på t ex Hondas svenska eller amerikanska site, eller varför inte motorcyclespecs.co.za.

Nu blir det alltså en hel del tvåhjuling framöver vilket var ett bra tag sedan. Sist man hade hoj var det en Honda Fireblade (CBR900RR) och året var 1999, precis innan vi köpte Lotusen. Sanslöst vad tiden går, nästan 7 år!!! Inte undra på att det kändes lite ovant idag, men ack så rätt :-))

And the movies...

Passar även på att klämma in senaste biobesöken. Rumor Has It såg även Kalle & morsan och den verkade nästan uppskattas ännu mer av dem än av oss.

2006-01-29 Work

Ann på nytt jobb.

Ann jobbar sedan den 18:e på Clumeck Stern, eller egentligen "Clumeck, Stern, Schenkelberg & Getzoff" för att få med fler partners (delägare). Där pysslar hon med revisioner, skatter och liknande och då "deklarationsperioden" här i USA är från februari till mitten på april väntar bråda dagar. Som med så mycket annat ordnade det här jobbet sig av en slump och det är min nuvarande boss vi har att tacka för att han råkade känna en av grundarna till företaget. Allt gick väldigt kvickt och hon blev erbjuden jobbet i början av månaden och morsan, Kalle och jag körde ner henne till San Diego där hon var på Tax Boot Camp i fyra dagar för att få en update på amerikanska skatteregler och sedan började hon veckan efter.

Jobbet ligger i Encino som ligger i södra San Fernando Valley och det är ca 20 min norr om där vi bor nu. Vi har inte varit sådär jättemycket uppe i dalen, men av vad vi vet känns området helt rätt och troligen blir det väl en flytt dit så småningom. Att Ann fixat jobb som sponsrar visum innebär att vi troligen blir kvar här i USA och då även i Los Angeles-området. Nu återstår det "bara" för mig att fixa jobb och då ska det självklart vara något inte alltför avlägset Anns arbete. Att pendla längre sträckor i denna stad är absolut inget man vill göra ;-). Mitt nuvarande jobb pågår ju tills databasprojektet jag pysslar med är klart och det kan väl ta någon månad till.

Tung burgare

Delicious hamburger from FatburgerFortfarande är nog Subway favoriträtten, men för variationens skull blir det ju även hamburgare var och varannan dag. Fatburger heter en kedja jag inte hade testat innan vi flyttade ner till LA och anledningen att jag nämner dem är för att de har riktigt tunga burgare. Med tunga menar jag faktiskt just tunga, dvs de väger plenty. Första gången jag tog to-go trodde jag att jag fått fel påse och var tvungen och kontrollera innehållet så det inte låg en 4-5 hamburgare där i. En anledning skulle kunna vara att de har väldigt mycket jox på som standard, men då det dock inte är något som väger direkt vet jag inte vad hemligheten är. Hamburgaren på bilden har utrustats med ytterligare tillbehör; ägg, ost och chili har lagts till för att göra den ännu piffigare. Yummy!

Körkort

För att få tillfälligt körtillstånd för motorcykel här i Kalifornien är det bara att glida in på DMV och fylla i ett papper, ta ett syntest (tar 10s), ta fingeravtryck samt skriva teoriprov (som jag pluggade till under tiden jag drog i mig en Subway-macka). Ett sådant tillstånd fixade jag naturligtvis innan jag köpte hojen så att jag kunde köra hem den. Med det temporära tillståndet följer dock vissa restriktioner; du får inte köra på freeways, får inte köra med passagerare samt får endast köra när det är ljust.

I torsdags tog jag körtestet som krävs för att man ska få det riktiga körkortet. Jag hade väntat mig att glida runt på gatorna i 5-10min och inget jag ens funderat på att vara nervös över. När jag kom dit visade det sig dock inte alls vara fråga om något "road-test" utan istället en massa körande innanför linjer i cirklar, runt koner etc. Huha, inget jag pysslat med senaste 10 åren och absolut inget jag praktiserat med den nya hojen. Var en kille innan mig på en R1:a som kuggade på 10s, men lyckligtvis grejade jag det, hade ju varit pinsamt annars då man haft så många hojar. Fick höra att det var väldigt vanligt att folk kom dit med stora hojar typ Harley Davidsson och liknande och kuggade direkt, för att sedan komma tillbaks och göra testet med en liten båge. Man kör alltså upp med sitt egna fordon, både för bil och för hoj. Med riktig lapp införskaffades igår en hjälm till Ann och sedan blev det premiärtur med passagerare.

Blivande kultrulle

Efter att ha sett trailern för Grandma's Boy första gången tyckte jag det verkade vara något för mig. Den visade sig få ganska taskiga betyg av kritikerna, vilket i och för sig oftast inte betyder någonting. När den dock slutade gå på de flesta biografer efter bara två veckor blev man lite misstänksam. Nu tog vi i alla fall tag i saken och uppsökte en bio där den fortfarande gick och tur var det. Sicken rulle.

Jag måste exakt tillhöra den tilltänkta målgruppen... Kille på 30+ som inte skulle ha något emot att bo hemma hos föräldrarna, lever för datorer och film samt uppskattar taskiga sex och drogskämt. Säkerligen inget för alla, men gillar ni nörd-rullar eller tycker er passa in så gå och se. Snubben i filmen har ett riktigt drömjobb. Jag tycker ju normalt lönen är ganska viktig, men fick man chansen att jobba på den firman och i det gänget skulle jag gärna acceptera en sunklön.