2007-01-23 Denver - "The Mile-High City"

Denver, CO

Skyscrapers in Downtown DenverDen gångna helgen tillbringade vi i Denver som ligger i Colorado, en liten weekend-trip som Ann fick i julklapp. Precis som med Albuquerque var det ingen speciell anledning att det blev just Denver som resmål utan det var mest grejen att vi skulle besöka ytterligare en stat som ingen av oss tidigare har varit i. Något som jag inte riktigt tänkte på när jag bokade var att Denver med omnejd är ett populärt skidområde och att staden ligger på 5280ft (1609m) höjd.

Grått, mulet, snö, slask och skitiga bilar fick man återigen uppleva. Ingen vacker syn när man vant sig vid Kalifornien, och vi kan definitivt säga att det inte är något man saknar. Ett litet mindre snöoväder gjorde också att flyget hem blev drygt 1.5h försenat. Nä, usch - kyla, snö och liknande kan man klara sig utan. Blir det till att förflytta sig något mer i framtiden så lär vi säkerligen söka oss till de södra staterna.

Ett av utflyktsmålen var Black Hawk och Central City som ligger uppe i bergen väster om Denver. Ett litet område proppat med casinon. På lördagskvällen hann vi med att beta av fem av dem och lämnade märkligt nog stället utan förluster. Bergen i fråga är förresten de inte helt okända Rocky Mountains (a.k.a. The Rockies eller Klippiga bergen).

Naturligtvis blev det lite sightseeing i Denver downtown och utöver det tog vi bl a en sväng till Red Rocks Park och närmare bestämt Red Rocks Amphitheatre, en utomhusarena där mängder med artister uppträtt. Vi hann även med ett besök till Blossoms of Light i Denver Botanic Gardens som var någon sorts ljustillställning där de pyntat växterna med färgglada ljusslingor. Det var utomhus vilket gjorde att vi småsprang igenom. Fy tusan för minusgrader...

Denver at Night Some nice looking animals, maybe reindeers Red Rocks Amphitheatre during winter Model of Red Rocks Amphitheatre

Bio

The Pursuit of Happyness var helt klart den sämsta filmen jag sett på mycket länge. Dålig trodde jag den skulle vara efter att ha sett trailern, men att den skulle "hit rock bottom" hade jag inte räknat med. Otrolig trist och dryg historia om en man som försöker få ekonomin att gå ihop samtidigt som han ska ta hand om sin son. Kändes som eländet utspelade sig i realtid och jag är förvånad att de inte även filmade toalettbesöken. Detta spektakel drog vi även med morsan och Kalle på. Varning, varning! Jag hoppas verkligen Will Smith återgår till att göra action-komedier som sig bör.

Will Ferrell är ju en stor idol. Därför tackar man naturligtvis inte nej till erbjudandet att gå på preview av hans senaste komedi, Blades of Glory. Klart schysst rulle där han tillsammans med Jon Heder (a.k.a. Napoleon Dynamite) är världsmästare i konståkning. Filmen hade dock tyvärr inte tillräckligt många gapskratt för att norpa ett av de bästa betygen.

En annan preview vi var på lyckades däremot ta sig till toppbetyg. Good Luck Chuck visade sig vara en av de bästa och roligaste filmer jag sett på väldigt länge. Det började med en härlig "retro-inledning" som fångade intresset direkt och bjöd på asgarv, därefter fortsatte det med leende och skratt genom hela filmen. Gillar ni lättsamma komedier med en hel del sexskämt så är det ett krav att se denna.

När man går på en förhandsvisning får man nästan alltid se en längre version av filmen än vad som senare visas på bio, dvs innan eventuella klipp. Beroende på testpublikens kommentarer redigeras rullen för att vara så attraktiv som möjligt och de mindre lyckade scenerna hamnar i papperskorgen. Nu fanns det enligt mig inga avsnitt i Good Luck Chuck som förtjänade att försvinna så jag hoppas verkligen de är sparsamma med klippen. Speciellt tråkigt vore de om de tonade ner några av de (ganska många) grövre skämten för att passa en bredare publik, t ex för att få en PG-13 rating istället för R.