2008-07-31 Idaho

Boise

Will Roger's park at EasterDet kändes som att det återigen var dags för en liten weekend-trip så jag fick ett infall och beställde en resa till min födelsedag, dvs den 24:e. Vi hade som vanligt inget specifikt mål i sikte utan syftet var bara att komma iväg en runda, samt så har vi ju den här grejen att försöka besöka så många stater som möjligt. Jag är uppe i 20 nu och Ann 18, alltså plenty kvar att beta av. Det börjar dock bli lite brist på icke besökta stater inom bekvämt avstånd. På grund av Neo vill vi naturligtvis minimera flygtiden, men till Boise är det endast en 2h-flygning som faktiskt gick ganska bra. Boise var som väntat en ganska lugn stad. Även om det är Idaho's klart största så bor det bara drygt 200000 i centrala Boise. Hela Idaho har för övrigt endast 1.5 miljoner invånare (se lista över invånare per stat), det är ju klart mindre än vad som bor bara här i dalen :-).

Den lokala trafikpolisen kan inte ha så mycket att göra. Minuten efter att vi lämnat flygplatsen blir jag stannad för fortkörning. En kul grej är att jag sekunden innan polisen dök upp nämnde för Ann att det kändes som vi låg i 20 trots att man körde i 70 mph. Detta var alltså ett klagomål på bilen vilken var en stor och tung Chrysler 300 (Hemi V8 med 340hk) som isolerade en totalt från vägen. Efter att snubben kollat upp mig och gett lite förmaningar sa han dock grattis (fyllde ju år) och lät oss åka utan några böter.

Vi bodde på ett lite annorlunda hotell kallat Modern som just hade modern, men ganska opraktisk, inredning. Pippi-fågeln på bilden är tagen på Boise's lokala zoo. Har ni någonsin sett en levande fågel ligga på rygg på det sättet? Utöver zoo blev det inte så mycket förutom det vanliga ätandet samt naturligtvis ett besök på det lokala mall:et (notera singular).

Besök

Cousin Mike in the CorvetteKusin med familj var som planerat på besök i två veckor. De for omkring till de vanliga utflyktsmålen som sig bör samt hann även med ett Vegas-besök. De gemensamma aktiviteterna blev det numer vanliga Wii-spelandet, ett besök på Knott's Berry Farm samt så drog jag ut kusin på iaf en bar-runda.

Bio och annat

Hancock har jag väntat ivrigt på enda sedan jag såg den första trailern. Efter att sett trailer #2 sänktes dock mina förväntningar då den gav ett mycket seriösare intryck och lutade nästan mer åt drama än åt action-komedi. Slutresultatet var dock en helt ok rulle som man helt klart bör se om man gillar Will Smith, men den kommer troligtvis inte bli ihågkommen som en av hans större succéer.

Vi har hittat en väldigt lämplig barnpassare som har gjort att det kunnat bli några biobesök. Det är en svenska vid namn Ann-Sofi som har ett förflutet som förskolelärare. Hon har varit i USA länge, är gift med en amerikan och bor i villa med två egna barn. Den minsta ungen är bara några månader äldre än Neo och den andra är drygt ett år äldre, så de är i väldigt lämplig ålder för att leka med Neo och verkar gilla hans besök. Ann-Sofi är normalt hemma med barnen hela dagarna och kan vanligtvis ta hand om Neo när som, vilket ju känns väldigt skönt att ha som backup.

Neo bestämde sig för att börja gå i början av månaden och far sedan dess omkring som ett yrväder. Ni kan bl a se honom strutta runt på Knott's samt beskåda lite andra bilder från våra turer på hans sida (från 15 mån).

Los Angeles är ökänd för sin trafik och har man inte upplevt det är det nog svårt att förstå läget. Även att vi varit här på semester flera gånger innan vi flyttade hit och då suttit i bilkö är det ändå inte direkt något som förbereder en på hur det är att bo här. Jag läste härom dagen en smårolig artikel döpt till "World's Greatest Car City: Los Angeles" som tog upp just det. Kanske inte är så fyndig för de oinvigda, men det kändes som att författaren fått till det rätt bra.