2010-07-31 California Adventure Park

Status

Läget är under kontroll i Woodland Hills även om det har varit lite småkrassligt med förkylningar senaste tiden. Martin växer för fullt och drar i sig duktigt med mjölk. Tror nästan han är ännu rulltigare än Neo var i den åldern. Snyggt värre med mega-bulliga kinder och många ”veck”. Det har äntligen blivit av att jag uppdaterat Neo's och Martin's websidor där ni som vanligt kan se lite bilder på killarna.

På bilden intill kan ni se min snygga stora blåa vän Sulley från när vi tidigare i veckan besökte Disney's California Adventure Park. Väldigt uppskattat av Neo då han är expert på Pixar-filmer och det finns massor av attraktioner på det temat. Det passar ju också mig fint då jag är barnsligt förtjust i Monster's Inc, Toy Story och liknande. Precis som Disneyland, som ligger precis intill, så har de dock väldigt klent utbud för de som vill ha häftiga åkattraktioner utan det är helt klart mer en familjepark. En grej Neo och jag råkade gå in på av en slump var en 3D-film med Mupparna. Jag är inte speciellt impad av själva 3D-effekterna i alla de filmer som nu spottas ut; t ex Avatar som är så lovordad kunde jag precis lika gärna sett i 2D. Jag har till stor del trott det beror på att jag inte längre greppar den där "pop in your face"-effekten eftersom jag läst att det är en stor procent av befolkningen som helt enkelt inte upplever det, samt att effekten avtar med åldern. Den Muppet-show vi såg var nog det mest effektfulla jag sett och bekräftade att jag kan se utstickande 3D. Kanske dock inte med samma effekt som Neo upplevde då han satt och duckade betydligt mer än mig :‑)

Fyllt år har man också gjort. Visst börjar man bli till åren, men jag känner mig fortfarande knasigt ung och ser mig själv som typ sådär 25år. Ofta kan jag komma på mig själv med att tänka t ex -"Oj, sicka gamla föräldrar den ungen har" när jag ser någon av Neo's kompisars föräldrar. I konversationer med personer som inte känner mig finner jag också det lustigt att påpeka att jag som är så ung är småbarnsförälder. Känner mig som en tonåring som skäms för att man är så oansvarig och skaffar barn när man knappt är vuxen själv. Lustigt värre; men nästa minut kan man ju tänka på att man har polare som skaffat knott 10+ år tidigare vilket känns helt ofantligt knasigt hur man kan göra något sådant.

Job switch?!?

Sedan någon månad tillbaks har jag börjat kika runt om jobb i Plano, TX. Vi har alltså som jag tidigare nämnt siktet inställt på att ta oss till Texas så småningom. I början av veckan gjorde jag min resumé sökbar på dice.com och sedan dess har det ringt en del. Det är klart smickrande att man är eftertraktad, och flera av jobben hade jag för 5+ år sedan nappat på direkt för 50% av lönen. De som ringer tror dock naturligtvis man är ute efter jobb där man bor, dvs i Los Angeles, vilket alltså inte är fallet. I fredags fick jag ett samtal, och intervju, som kan få saker och ting att hända snabbt. Nu ska jag inte ta ut saker i förskott, men det kan bli så att jag kommande vecka tar anställning på ett väldigt spännande företag som till stor del låter mig jobba hemifrån och vi kan bo vart tusan vi vill.

BIO

Då Neo nu gladeligen går på bio så håller jag naturligtvis ännu mer koll på nya kommande filmer och kikar efter filmer som min kille kan gilla så vi kan glida på bio så ofta som möjligt. Han ser mycket trailers och en preview han fastnade för och tjatade om (utan inblandning av daddy) var Despicable Me. Vi var på 3D-versionen och Neo var väldigt fängslad och satt still hela rullen även att vi var ca 40 minuter tidiga pga att det var premiär. Själv tyckte jag trailern var rätt sunkig, men själva filmen var klart schysst och sevärd.

Katt och hund-rullen, som vi var på idag, var precis som jag förväntade mig; vilket betyder ganska oengagerande och platt. Klart välgjort, men det finns liksom inget alls som håller intresset uppe när man efter fem minuter sett sig trött på jyckarna (alt katterna för de som föredrar det). Jag trodde inte Neo heller gillade den sådär värst mycket då han inte verkade lika koncentrerad som han brukar vara. Efter filmen sa han dock att han rankade den ännu högre än Despicable Me, vilket var klart förvånande.

Bilsnack

Som jag nämnt innan har jag funderat på att byta bil ett tag och trodde nästan jag skulle ha gjort det vid det här laget. Modellen jag fokuserat på sista tiden har faktiskt varit BMW 135i cab. Jag hade nästan räknat ut BMW men då jag råkade träffa en likasinnad säljare som gillade samma bilar som mig (och bl a ägt en Lotus Elise) och vi drog ut på en "riktig" biltur så fick han mig att kika åt BMW igen. Jag var helt inställd på greppa att en sådan och beredd att skriva på köpekontrakt för några veckor sedan, men efter att ha mailat med sega BMW-säljare samt inte lyckats få vad jag vill för Corvette:n så lutar det nog istället åt att jag avvaktar ett tag.

En knasig sak med BMW är att den kommer så spartanskt utrustad, ungefär på samma nivå som var standard på 70-talet, T.o.m. default-stereon piper på som något från ens barndom, tror aldrig jag hört något klenare och det krävs $900 för att komma upp i sammal klass som andra biltillverkares (icke imponerande) minimum stero-paket. Varenda liten grej som man ofta tar för givet, eller som kommer med i något billigt uppgraderingspaket, i andra bilar ska de ha duktigt betalt för. I den 135i jag byggde ihop la jag till ungefär samma utrustning som vi har i vår Infiniti och det gick loss på ca $10000. Knasigt värre; speciellt eftersom 135:an redan är uppiffad jämfört med 128:an. Även om BMW 135i nu inte är en tokig bil, så känns det lite fel att den kostar mer än en ny Corvette då man enligt mig får betydligt mindre bil för pengarna.