2006-06-04 Värme

Svettigt

Woodland Hills Weather from weather.yahoo.comGrymming-värmen har kommit hit sedan några veckor tillbaks, sanslöst mustigt och nästan komiskt varmt, och värre/bättre ska det bli. Skärmdumpen här intill är från natten till söndagen och som ni kan se är det fortfarande 27 grader mitt i natten klockan 1.51. Jag bara älskar att glida runt i cab:en när det är 30+, ju varmare desto bättre. Att svettas konstant så man klibbar fast på skinnsätena och bälga i sig enorma mängder cola, det är livet. Även hoj är naturligtvis trevligt, men kan nästan vara för bra om man tvingas stå still en längre stund mitt i solen (t ex vid ett drygt trafikljus). När jag drar till jobbet strax innan 10 är det fortfarande ganska "svalt", bara sådär runt 25, men när man kryssar hemåt mellan alla stillastående bilar vid 6-hugget är det oftast som varmast, typ 35 grader.

Film

Vi har återigen varit på en förhandsvisning av en kommande rulle, denna gången blev det Mr. Woodcock som visades på en biograf i Thousand Oaks. Två av mina favvis-skådisar innehar huvudrollerna, Billy Bob Thornton och Seann William Scott. Klart schysst komedi med en hel del riktigt roliga scener, dock inget som man garvade rakt igenom. Kikar man på IMDB finns det ännu inte något release-datum satt så det kan nog dröja innan den går upp på biograferna.

Troma

I, Adam Jahnke, Miss Tromaville and Lloyd KaufmanIgår var vi, i samband med vår vanliga combo, på något så udda som en boksignering. Jag kan egentligen inte komma på någon författare jag skulle vara intresserad av att få en signatur av, men så råkade jag vid min vardags-surfning av diverse film-siter se att Lloyd Kaufman tillsammans med Adam Jahnke skulle vara i bokaffären Dark Delicacies i Burbank och signera sin nyutgivna bok The Toxic Avenger : The Novel. Chansen att träffa en sådan kultfigur kan man ju bara inte missa...

För de som nu inte är så insatta i splatter-komedier, Troma och herr Kaufmann kan jag berätta att Lloyd Kaufman står bakom Troma (filmbolag mm) som sysslar med independent-filmer (indie-movies, dvs film ej utgiven av stora filmbolag), närmare bestämt riktiga B-rullar med mycket splatter. 1985 släppte de en film vid namn The Toxic Avenger som var stilbildande och som de fortfarande lever på. Den rullen älskade jag något enormt, och många med mig. Det är utan tvekan den film jag sett flest gånger och även om jag nu inte kollat den på många år måste jag iaf vara uppe i över 30 gånger. Lloyd & Adam har nu, alltså drygt 20 år senare, skrivit en novell av denna film. Jag småpratade lite med dem och plockade upp ett signerat ex till mig och enligt önskemål införskaffade även ett till Winchler. Det ska bli väldigt intressant att läsa om Tromaville, Melvin och alla våldsamheter, var långt över ett år sedan jag läste en bok sist. Både Lloyd och Adam var väldigt trevliga och pratglada samt som ni kan se ställde de hemskt gärna upp på bilder, Lloyd verkade ju dock precis som väntat vara något udda ;-)

2006-06-18 Bilder

Förhandsvisning

Greppade ytterligare en förhandsvisning i veckan. Ingen lovande rulle då det skulle vara drama, samt av Ridley Scott som absolut inte är min favorit. Nu visade sig A Good Year inte vara så hemskt smörig och jag led knappt alls så den får faktiskt godkänt. Enligt IMDB har den inte premiär förrän 10:e november, har ingen aning varför de ibland väntar så länge med att lansera en film.

Lägenhet mm

Ann lyckades smälla med bilen för några veckor sedan. Ingen större grej, men vår bil fick en kyss på vänstra framskärmen så plåt och lite grejer fick bytas. Då det inte var Anns fel ska vi väl förhoppningsvis få tillbaks självrisken som ligger på $500 samt utgift för hyrbil några dagar. Själva reparationen tror jag gick på $2550.

Nedan följer lite blandade bilder på hur vi bor, både från lägenheten och "gemensam/bekvämlighets-anläggningarna" (finns det bättre ord för engelskans "amenities"?) som finns på området. Ser nu att jag missat att plåta biosalongen, men där har vi knappt kikat in, bara uppmärksammat att fåtöljerna ser grymt sköna ut. Inte heller game-rummet med biljard mm har utnyttjats. Poolen och bubbelbadet används knappt heller, vi testade dem först för två veckor sedan, det är ju dock väldigt nice att ha tillgång till...

Gymmet är helt klart det som används mest och precis som på de andra ställena vi bott behöver man inte direkt trängas. Som ni kan se finns det (utöver den gemensamma plasma och DVD/VHS/CD/stereo-anläggningen) separat TV till varje workout-maskin vilket Ann brukar utnyttja. Själv har jag alltid laptop:en med mig ner och kollar någon film eller musikvideo. Att se film under träning har verkligen blivit ett måste. Innan förekomsten av ultra-portable notebooks fick man nöja sig med att lyssna på musik via mp3-spelaren, men huuuha vad hemskt tråkigt det skulle vara nu. Mp3-spelaren får ju dock fortfarande följa med och göra sitt jobb de gånger man använder "vikt-maskinerna".

Living Room Kitchen Computer Room Guest Bathroom Game Room Ann, Sarah and Helene at the pool The Gym - Treadmills, Stair Climbers and a bike The Gym - Misc. Weight Machines

2006-06-25 HiDef åt folket

Blu-Ray

My first Blu-Ray movie - The Fifth ElementNi vet vad som hände i tisdags va, alltså den 20:e juni? En historisk dag eftersom man då för första gången kunde inhandla Blu-Ray-filmer och det alltså kan räknas som officiell lanseringsdag för Blu-Ray. Jag kunde naturligtvis inte motstå, utan investerade i The Fifth Element, den enda rullen som lockade av lanseringstitlarna. Nu efter att ha läst diverse recensioner verkar det inte vara en bra titel om man vill stoltsera med grymmaste bilden, faktiskt är det ingen av lanseringstitlarna som fått toppbetyg, ni kan t ex läsa omdömen av de flesta hos HighDef Digest. Detta är tråkigt, men inte direkt förvånande, de första filmerna man köpte på DVD när det kom i maj '97 kan ju inte alls mäta sig med de som har bäst bildkvalité idag. Tar alltså lite tid för bolagen att lära sig hur de ska överföra/transfer/koda filmerna. Då får de också chansen att senare släppa en ny bättre utgåva och sälja filmen igen ;-)

Jag har ännu inget att spela Blu-Ray i, men att köpa mjukvara först har jag alltid tyckt känts rätt. CD-skivor, DVD-filmer och dataspel har alla inhandlats innan jag haft hårdvaran, why wait? Den första spelaren släpps faktiskt idag, den 25:e juni, och det är Samsungs BD-P1000. Jag är dock ute efter en brännare att ha i datorn eftersom det faktiskt i första hand är datalagring jag suktar efter, självklart kommer filmtittande tätt efter. Nu har det ännu inte dykt upp något attraktivt alternativ där, men mycket är på gång och jag lär greppa första bästa. En vanlig stationär spelare kanske det också kan bli framöver, troligen dock inte innan det kommer någon som stödjer senaste HDMI-specifikationen, dvs 1.3 som spikades i dagarna (se pressrelease hos hdmi.com). Om inte innan, så får man väl plocka upp och testa PlayStation 3 när den släpps, det verkar som de hinner klämma in HDMI 1.3 i den.

Man får väl nämna några ord om HD-DVD också när vi nu pratar nästa generations media. HD-DVD hann före Blu-Ray och lanserades i april. Toshiba hade innan lanseringen, i februari och mars, en "HD-DVD tour" där de åkte runt till olika städer i USA och visade upp HD-DVD. Naturligtvis var jag och kikade när de var här i L.A., närmare bestämt var de på Fry's i City of Industry den 15:e mars. Visst, det såg bra ut, men nu har man vid det här laget sett en hel del HDTV och blir inte direkt lätt imponerad, speciellt inte på en ynklig 60-70"-skärm. Sedan jämförde de med vanlig DVD och NTSC TV-sändningar, cheesus, klart det är enorm skillnad då HDTV presterar sex gånger mer bildinformation (pixlar), de borde jämföra med HDTV-sändningar för att vara relevant tycker jag.

De två första HD-DVD spelarna från Toshiba (och än så länge de enda) verkar vara hemska och har fått riktigt pissig kritik. Bra bild, men väldigt buggiga och sega är de flesta recensenter ense om, ni kan t ex läsa en åsikt hos ConsumerElectronicsNet.com. Att HD-DVD-lägret får ut bra spelare så småningom tvekar jag inte på, men jag hoppas HD-DVD går i graven så snart som möjligt. Ett format är bättre än två och det enda positiva HD-DVD har att erbjuda jämfört med Blu-Ray är ett lägre pris. Prisskillnaden lär dock plana ut med tiden, så framöver har de inte ens den fördelen.

Bio, bio, bio

Senaste alstret från Pixar var en klar överraskning. Varken Ann eller jag var impade av trailern, men Cars visade sig hålla samma höga standard som deras övriga filmer. Nja, den når ju inte upp till topprullar som Monsters, Inc., men var likväl trevlig underhållning. Tänk om de kunde göra en uppföljare till Monsters med Sullivan i toppform, det vore grejer. En Toy Story 3 är visst på g med planerad release under 2008. Btw... Har inte varit förtjust i precis alla deras filmer, Finding Nemo var en stor besvikelse, den upplevde jag inte det minsta rolig, dock var den precis som deras övriga filmer väldigt välgjord.

Preview igen, ett helt stim med intressanta förhandsvisningar nu :-). Denna gång hade jag enorma förväntningar, filmen i fråga verkade vara som gjord för mig. School for Scoundrels är regisserad av mannen (Todd Phillips) bakom bland annat Old School som är en av mina favoritfilmer. I huvudrollen finner man Billy Bob Thornton som spelar en riktig "hardass teacher" vilket ju är en perfekt roll för honom, och storyn är sådan tönt-crazy-komedi som jag älskar. Jag hade nog lite väl höga förväntningar, det blev inga sådana där direkta gapskratt utan mer små leenden och en mängd pinsamheter. Fortfarande ok rulle, med det känns som de kunde ha fått ut mer med dessa förutsättningar, de kanske dock klipper om den innan lanseringen den 29:e september (enligt IMDB).