2007-06-30 Bilbyte

Familjen på plats

Anns Sverige-resa gick bra och Neo är nu döpt. Det var på håret dock eftersom flyget från London blev försenat så Ann och Neo missade sista planet till Kalmar på fredagskvällen innan dopet. Stockholm->Kalmar-flyget på lördagsmorgonen gick dock hyfsat i tid vilket gjorde att de precis hann till Slottskyrkan till starten kl 10. Sicka gamla seder folk lyckas hålla vid liv ;-). Farmor och mormor tror jag i alla fall är klart nöjda med att ha fått sitt barnbarn döpt. Tillställningen flöt väl på ok och lunchen efteråt var tydligen klart lyckad. Mamsen (aka farmor numer) är som planerat på plats i Woodland Hills och verkar anpassa sig bra till USA-livet. Det har redan blivit otaliga rundor till Westfield Topanga-mallet som ligger två kvarter från oss, samt till den lokala dygnet runt öppna Yum Yum donuts-affären.

Bil-nytt

Very nice turquoise Lamborghini parked outside Archstone Warner CenterTrevliga sportbilar ser man naturligtvis dagligen med tanke på alla bilar som cirkulerar. Den absolut råaste kärran är enligt mig Lamborghini vilket också råkar vara bland de absolut dyraste och de som drar klart mest soppa. Det kryllar inte av Lamborghinis här heller, så visst väcker de uppmärksamhet, modellerna som gäller nu är Gallardo och Murcielago. Min absoluta favorit av de jag skådat var en snorgrön med registreringsskylten GRENUFO. Till höger här intill kan ni se en ganska schysst turkos variant som jag tror hör hemma i vårt lägenhetskomplex då jag sett den glida in i andra garaget, på bilden står den parkerad utanför leasingkontoret. Så råa!!!

En ny bil plockade man upp idag. Det var dags att byta ut Mustangen som vi nu haft i snart ett år. Efter att som vanligt gjort grundliga efterforskningar och provkört diverse bilar blev det en 2007 Acura TL Type-S. Acura är ju samma sak som Honda i övriga världen, men just TL-modellen tror jag inte finns utanför Nordamerika. Normalt ger jag inte mycket för extra lull-lull i bilar, utan vill helst ha en så lätt kärra som möjligt för bästa prestanda. Type-S varianten, som naturligtvis är sport-varianten med största motorn, kom dock endast fullpackad så då fick man det ju vare sig man ville eller inte. Nu blir det till att läsa på och lära sig alla funktioner vilket inte verkar vara det lättaste. Pinsamt nog har jag inte lärt mig att byta låt på cd:n ännu :-), en vanlig knapp verkar vara för simpelt... Hela vägen hem från bilaffären satt jag och försökte med hjälp av röststyrningen få tjejdatorn att utföra uppgiften - "Next track!", "Next song!", "Skip track!" etc etc, men hon vägrade och ville hela tiden bara göra andra saker åt mig...

Acura TL Type-S, rear view Acura TL Type-S, front left view

Äntligen bio

I torsdags var Ann och jag på första bion sedan Neo kom till världen, något man självklart saknat. Det blev en preview av Adam Sandlers kommande "I Now Pronounce You Chuck and Larry". Var klart underhållande, om än bitvis pinsam, rulle med gay-tema.