2009-06-30 Klick

Palm Springs

Precis som under de flesta månader tänker jag på lite saker jag ska nämna här i loggen, men så helt plötsligt så är det slutet på månaden och det blir inte tid till att skriva, samt så har jag säkert också glömt en del av det som jag tänkt på. Denna månaden är jag verkligen ute i sista stund och det blir bara att jag nämner lite kort om de saker jag råkar ha i skallen just nu.

I helgen blev det en tur till Rancho Mirage vilket är en av öken-städerna som ligger i Palm Springs-området. Vi har varit där runt omkring innan ett par gånger, men nu råkade det bli ett besök då Ann lånat en kåk av ägarna på hennes jobb. Intill ser ni en typisk öken-kulle längs Highway 111. Främst blev det ett besök på Knott's Berry Farm Soak City Waterpark i Palm Springs där vi sprang omkring och försökte hålla koll på Neo. Vi hade inte riktigt rätt skor då man bör ha någon from av vattenvänliga dojor, vanligast är flip-flops. Att gå barfota är inte att tänka på då det är på tok för varmt på marken. Då jag inte kunde ha mina gympisar när jag skulle dra nerför en slide fick jag prova att ta mig fram barfota och det var inte roligt. Man fick studsa fram som om man gick på glödande kol och försöka hitta någon vattenpöl att pausa i efter varje steg. Vi fick väl en liten chock av värmen då det var ett tag sedan vi känt på det, men när vi kom hem i söndags visade det sig vara ungefär lika varmt i Woodland Hills, dvs en sådär 42 grader. Mums det.

Preschool

Neo började på ny förskola i måndags; det heter ju preschool här från att de är ca 2 år. Han har varit på Halsey Schools fram tills nu, men då det var dags att byta lokaler när han skulle flytta från toddler-center till preschool upptäckte vi hade nya kåken luktade väldigt skumt och beslöt oss för att byta ställe. Nu är han istället på Woodcrest Preschool som ligger på Tampa Ave, vilket från oss är två avfarter österut (5 min). Vi var klart nöjda med Woodcrest efter en snabb titt förra veckan och Neo verkar trivas klart bra att döma efter de två första dagarna.

Bio

Endast en gemensam film, men en riktig höjdarrulle. Enda anledningen den inte fick högre betyg av mig är därför att det inte känns som att den har så mycket replay-value. Vet man händelseförloppet tror jag inte skämten funkar riktigt lika bra, men det är ändå bud på att köpa den.

High School var en screening jag gick på idag. Vi var allra första publiken som såg rullen så det dröjer nog till 2010 innan den kommer ut. Som titeln delvis avslöjar så är temat att bli hög och hela filmer bygger på drogskämt. Inte min favoritkategori, men jag har heller inget emot det. Smårolig rulle, men definitivt ingen jätte-höjdare såvida man inte är en pothead och har förkärlek för joints.

Camera

Mest för sakens skull, tror jag, så blev det att jag köpte en ny kamera för några veckor sedan. Då jag varit kalasnöjd med tidigare Canon-varianter så inhandlades deras senaste Canon PowerShot SD970 IS. Klart förvillande så heter samma kamera i Sverige/Europa Digital IXUS 990 IS och för att göra det ännu krångligare så finns det här i USA en något äldre variant som heter SD990 IS. Varför företag använder olika namn på samma produkter, och liknande namn på olika produkter, är ju en gåta.

Jag är nöjd med kameran, men måste medge att den gamla PowerShot S80 på många punkter är minst lika bra, och på vissa även bättre. Att den nya är klart mindre känns ganska oviktigt då det primära är att de går ner i fickan. Mindre än så behöver en kamera inte vara, det gör den nästan bara svårare att hålla i.

Fördelar PowerShot S80

Fördelar PowerShot SD970 IS

Som sagt stödjer nya kameran SDHC, vilket inte är något märkvärdigt då så gott som alla enheter gör det sedan ett bra tag. Då priserna på minneskort sjunkit drastiskt senaste åren såg jag ingen anledning utan att köpa det största. Snabbhet är naturligtvis ännu viktigare, men då det precis släppts 32Gb Class 6-kort, vilket för närvarande är de snabbaste, fick det bli ett sådant. När jag dock stoppade in det i kameran och såg att det rymdes 9999+ bilder slog det mig att 32Gb är mer än alla bilder, samt alla filmer, vi någonsin har tagit, och då har det ju ändå blivit en hel del filmande på NEO senaste åren. Nåväl, utrymme kan man aldrig få för mycket av.