2010-03-29 Kortis

Besök

Det blir ett ovanligt sparsamt inlägg för mars månad. Visst skulle jag kunna rabbla på om mitt vanliga bil och dator-surfande, men det känns inte som att det för närvarande kommer upp på en nivå som ens kan vara måttligt intressant att läsa om. Jag har senaste veckan investerat i en DAS-enhet (Direct Attached Storage) med hårdvaru RAID, men mer om det nästa månad när det blivit lite mer tid till att flytta runt filer i 200MB/s.

Ann's bror Johan med nytt fruntimmer, Kicki, är på g och ska dyka upp den 17:e april och stanna till den 3:e maj. En dryg månad därefter, den 10:e juni, beräknas morsan komma och har tänkt hjälpa till med NEO #2 som förhoppningsvis kikar fram i juni. Han är beräknad till den 26:e, men då det är en stooor kille, precis som NEO, så är vi ganska övertygade om att han vill ut tidigt. Morsan har tänkt återvända till Sverige den 2:a september. Med farmor på plats hoppas jag på ett sanslöst uppswing i biobesök ;‑)

Såhär mitt i tax-season är det väldigt sparsamt med utflykter, men igår var vi i alla fall på Staples Center och kollade basket. "Kollade" är väl nästan synd att säga då vi nog såg på matchen mindre än 2 minuter. Jag fick nu också googla upp vilka det var som spelade för att kunna skriva det här :‑) ; Los Angeles Clippers vs. Golden State Warriors. Vi var där mest för att krubba och kolla in suiten som Anns jobb har. Sviterna ligger högst upp och det är långt ner till själva planen. En stor nackdel med att vara så högt upp är att man kommer närmre högtalarna och det var väldigt högt och skränigt.

Den där NEO

Neo har varit på en del kalas på sistone och mamma är i full färd med att förbereda Neo's egna partaj som blir den 11:e april på Creative Leap i Northridge. Lill-killen fick för ett par veckor sedan sina första tillsägelser för att han nitat sina klasskompisar. Inte utan att farsan tycker det är lite coolt. För några månader sedan fick han också sin första hemläxa då han hade vägrat göra en uppgift i skolan.

Tangentbordet har Neo haft kontroll på länge och han kunde redan förra sommaren trycka på de bokstäver man sa åt honom att skriva. Musen har som förväntat gått trögare och jag har sett fram emot den dagen då Neo skulle klara av musrörelserna så att han mer seriöst kan börja använda datorer. Nu har han dock fått bra kläm på det där och då kan jag istället se lite nackdelar eftersom man ofta inte får sitta ifred vid burken. Så fort han ser något han känner igen, eller bara för att han är rastlös, så vill han surfa loss. Browsa videos på YouTube och spana in intressanta saker på Amazon e grejer...