2007-05-20 Sverige för vissa

Dop

Ann har planerat in ett Sverige-besök med Neo innan hon återgår till jobbet efter mamma-ledigheten. På kvällen den 15:e juni landar hon i Kalmar och kl 10:00 den 16:e är det dop inbokat i Slottskyrkan. Eftersom jag själv inte är där har jag inte bjudit in några, men det är naturligtvis fritt fram för vem som att avlägga ett besök i kyrkan. Skulle någon vilja vara med på fikat/lunchen på Slottshotellet efter dopet, så bara messa eller maila mig senast den 4:e juni så fixas det. Ni som kommer dit lär med stor sannolikhet få se en väldigt rultig unge. Neo är kalas-fet, rena Michelin-gubben med fettveck överallt :-). Enligt hans doktor är det dock bara bra och om inte annat är det ju klart snyggt och klädsamt (kan kika på för tillfället sista bilden på Neo-sidan). Den 26:e juni flyger sedan Ann och Neo tillbaks till sunny California, då med mamsen (aka nanny) som sällskap.

Pass till Neo är på gång. Amerikansk medborgare som han är åker han naturligtvis på USA-pass. Dessa har nyligen gjorts om och innehåller nu ett chip med diverse info. För er som råkar var intresserade kan ni läsa en artikel om det i The New York Times där de vädrar sina åsikter. Naturligtvis är Neo även Svensk medborgare, personnummer och pass är på g via Svenska Konsulatet i LA.

Ann fick idag reda på att hon klarat av det fjärde provet, av fyra, av sin CPA exam (Certified Public Accountant). Nu ska det bara vara lite jobbpraktik och administration kvar innan hon får sin "licens". I praktiken ska väl detta ge lite intressantare jobbuppgifter, men främst (och intressantast enligt mig) mer deg.

2007-05-30 Crash

Neo's first traffic accident

Crashed Mustang GTI söndags strax innan midnatt fick vi för oss att vi skulle ut och handla, men kom bara något kvarter, närmare bestämt till korningen Canoga Ave & Victory Blvd. Där drog en snubbe ett rödljus och rammade oss rätt i sidan. Det var nog värsta smällen jag varit med om hittills och Neo fick tyvärr en bil i sidan redan vid sju veckors ålder. Jag minns att jag såg bilen när den bara var någon meter ifrån oss och tänkte då att nu smäller det. Sedan snurrade vår bil ca 200 grader och jag hör därefter Ann, som satt i baksätet, gapa frenetiskt om Neo. Jag konstaterar att lill-grabben ser ok ut innan vi rusar ut och försöker få upp passagerardörren vilket naturligtvis inte går. När jag sedan knäppt loss Neo inifrån och fått ut honom ur bilen börjar det dyka upp en hel del folk trots att det var ganska folktomt vid den tiden. Alla undrar hur det är och om de ska ringa 911 eller kan hjälpa till på annat sätt. Även föraren av den andra bilen är ganska snabbt på plats och beklagar och undrar hur det gått.

Någon ringer kvickt 911 och efter sådär 5 min är det två brandbilar, två polisbilar och en ambulans på plats. Det kommer även två snubbar som städar gatan från alla bildelar som spridits ut från den andra bilen. Den var totalkvaddad i fronten och för den blev det bärgningsbil därifrån. Brandmännen var allra först på plats och konstaterar ganska snabbt att Neo verkar helt ok. Ann blöder från munnen efter att troligen ha bitit sig i läppen. Själv känner jag mig inte det minsta skadad, så jag stannar på platsen, medan Ann och Neo sticker iväg med ambulansen för att kollas upp närmare. Polisen snackar mest med den andra föraren, som direkt tog på sig skulden, det var en kille på 22 som verkade väldigt sympatisk. Hur han lyckats missa rödljuset vet jag dock inte. Själv stod jag mest och varvade ner, samt passade på att plinga försäkringsbolaget. Efter att sedan fått lite upplysningar av polisen gled jag med en klart ostabil bil upp till sjukhuset och mötte upp Ann och Neo. Doktorn hade konstaterat att Neo var okej och att Ann inte behövde sys.

Nu några dagar efteråt känner man sig lite mör. Jag har ett stort najs blått blåmärke på rumpan efter att troligen glidit in i bältesklippset (jäkla bälte), samt så känns det som om ett revben fått sig en törn då det värker så fort jag rör mig. Ann har lite ont i en axel, är något mör i käften samt allmänt stel. Neo är jolly som vanligt och verkar inte alls berörd. Blir det inte värre känns det som att vi klarade oss väldigt lindrigt undan. Hyrbil har vi nu igen och Mustangen skulle ta ca 2v att laga och kosta drygt $4700. Försäkringsbolaget står naturligtvis för allt materiellt samt de sjukbesök som vi vill göra. Sjukhuskostnader är självklart en orsak till att försäkringar är svindyra här, men även ersättning för sveda och värk vid personskador... Det var snubbar från försäkringsbolaget här igår och kollade hur vi mådde samt tog kort på våra synliga skador. De förklarade kvickt hur det gick till och att vi har två år på oss att anmäla problem och att göra upp. Mina jobbkompisar informerade om att det är standard att anlita advokat för att få ut mer pengar. Advokaten tar betalt genom att ta en viss procent, vanligtvis 30%, av den summa man får från försäkringsbolaget. Neo, som verkar helt oskadd, ville de gärna göra upp med direkt och ge $800, men det finns ingen anledning att göra så snabbt då man aldrig vet om problem som kan komma senare.