2010-05-31

Öl

Johan och Kickie var här i drygt två veckor och hann väl med det mesta som de hade tänkt; inkl San Francisco, San Diego, Las Vegas, ratta lite Corvette, samt förtära mycket öl och lira Wii Sports. Johan tyckte jag skulle nämna här i loggen att han råkade vinna några matcher i Wii Tennis, vilket jag naturligtvis gärna gör. Det visar ju på ens enorma gästfrihet (läggmatcher, host, host) samt att man är så himla ödmjuk :‑). På bilden till höger kan ni se gänget när de besöker Santa Monica pier.

Biopremiär

Den 22:a maj var en stor dag för Neo, i alla fall enligt pappa. Då var det äntligen dags för det allra första biobesöket vilket ju måste anses som en av de största milstolparna här i livet på moder jord. För de som nu glömt bort meningen med livet kan jag ju påminna om att det går ut på att att se så mycket filmer som möjligt. Senaste Shrek blev det för premiärbesöket och det gick väl hyfsat bra även om killen inte satt direkt still. Andra biobesöket för Neo blev igår och det var småspringande där också med jämna mellanrum. Efter en dryg timme, och trots M&M's och massor av Ranch-kryddade popcorn, berättade Neo att han "got scared" vilket väl kanske inte är så konstigt med tanke på att en massa högljudda eldsprutande drakar dundrade fram.

Chugga Chugga (Tuff Tuff)

Den efterlängtade motor-delen till Lego-tåget har slutligen anlänt så nu rör det på sig. Naturligtvis har även det nyligen släppta Western Train Chase inhandlats. Det finns tyvärr inget simpelt sätt att klämma dit en motor på Western-tåget, men Emerald Night-loket kan ju alltid dra vagnarna och knuffa tåget vilket ni kan se lite av på bilden. Jag var lite orolig att Neo inte skulle fixa det här med tåg-fjärren då det tidigare oftast slutat med att han plockat isär tåget och/eller vagnarna, men det har gått strålande och han är helnöjd med "controlling the train".

Nu är man naturligtvis sugen på att köpa några 100m räls, men det får väl tyvärr vänta tills man har några dedikerade rum och kan planera track-layout:en så man inte behöver hoppa över räls överallt. Lite mer tåg och även räls lär det bli snart i alla fall då Lego är på g att på allvar pusha ut sin nya generation tåg baserad på Power Functions. Info om Lego's olika tåggenerationer går att finna t ex via lego.wikia.com/wiki/Trains. De två tåg som kommer strax, om som säkerligen lär inhandlas, är Passenger Train (7938) och Cargo Train (7939) (review of 7939).