2005-10-04 LA framöver

Visum & lägenhetsletande

Japp, det verkar som att visumfrågan löst sig och vi slipper göra något Sverige-besök. Nu blir vi alltså kvar i Los Angeles ett tag framöver och har börjat kika efter lägenhet. Det är en ganska skoj sysselsättning och vi har lägenhetssurfat ett tag samt besökt ett tiotal olika lägenhetskomplex. Det har velats lite vilka områden vi ska koncentrera oss på, men att det blir något inte alltför långt ifrån jämfört med vart vi befinner oss nu är klart. Här är det ju pga trafiken extra fördelaktigt att bo nära jobbet, dock är det ju viktigt att lägenheten med omnejd känns rätt. Just nu ligger Marina del Rey bäst till och därefter Santa Monica (map). Några av de lgh vi kikat på är Tierra del Rey, Mirabella, SeaCastle, The Plaza At The Arboretum och The Shores.

Redesign

Som ni kan se har jag sedan föregående log gjort om designen lite. Bl a är frames-lösningen borta, en teknik som helt klart känns lite 90-tal. Jag hade tänkt någon ASP eller PHP-lösning för att få en anledning att sätta mig in i det. Backup-site:n jag använder tillåter dock inget sådant och som ni kanske märkt är det den som fått ta emot alla förfrågningar senaste tiden då jag inte haft egna servern online. Än så länge är det alltså bara lite javascript som används för att underlätta uppdateringar och undvika overhead. Hade varit lite skoj att lägga till möjligheten för er besökare att kommentera inläggen. Då hade jag fått anledning att skriva lite mer om mina åsikter och komma med upprörande påståenden ;->. Dock skulle det ju göra om log:en till en blogg och det är på tok för inne nu. Jag är ju mer för att gå emot strömmen än att haka på.

Long Beach är längsta utflykten senaste veckorna. Där kollade vi in Serenity som blev lite av en besvikelse efter att man spanat in de helt sanslösa betyg den fått. Troligen är det fansen av TV-serien Firefly som den bygger på som till största delen röstat.

2005-10-16 TV-shows

Joey

Joey & CoFredagen den 7:e var vi, dvs Ann, jag och Gajane, och kollade in inspelningen av ett Joey-avsnitt. Detta skedde uppe i Warner Bros studios i Burbank som ligger sådär 25 minuter härifrån. En klart nice experience, även om det stundtals blev lite drygt. Det var naturligtvis en del dötid i form av omtagningar, kameraflyttar och diverse förberedelser. Under dessa stunder försökte en snubbe underhålla oss (publiken) genom att berätta stories, dela ut free stuff mm. Det avsnittet vi var på sänds nu på torsdag (den 20:e okt) och heter Joey and the ESL. Jag rekommenderar er verkligen att spana in det då det var en sanslöst snygg brud med som heter Maria.

De flesta TV-shower spelas in inför "live audience" och att vara med i publiken är helt gratis. På TVtickets.com kan man enkelt boka biljetter till dem. Detta gäller inte bara WB-shower utan alla filmstudios verkar erbjuda liknande och de ligger samtliga här i LA-området. Sony Pictures Studios kör jag t ex förbi varje dag på väg till jobbet (i Culver City).

Lägenhet

Lägenhet har vi bokat, 8:e november är det tänkt vi ska flytta in. Det blev Marina del Rey och Mirabella vilket bara ligger en liten bit norr om LAX och ca 10 minuter söder om där vi bor nu. Skönt nog var både Ann och jag helt överens om lägenhetsvalet och läget. Det är nära till shopping, schysst område, ca 2km till beachen (vilket dock inte är viktigt) samt så har vi båda hyfsat avstånd till jobbet. Nu ska bara visumpapperna dyka upp också ;-)

Anaheim

I helgen blev det en tur till Anaheim där vi bl a besökte en sängaffär. Har blivit lite trötta att köpa skruttmöbler och funderar på att investera i en Tempur-madrass när vi flyttat. Ingen av oss hade dock provlegat en sådan innan, men man har ju hört att de ska vara toppen för kroppen. Lite kul är att de gör ganska stor grej av att vara från Sverige. Hästens finns representerat här också och har tydligen marknadsfört sig ganska aggressivt senaste åren. De öppnade alldeles nyligen en ny butik i Culver City där vi var i SACC-ärende innan de öppnade. Fick då höra att "medelköpet", dvs vad folk här i snitt pröjsar för ett komplett säng-set när de köper Hästens, ligger på $21000. Wow, fint det!

I Ergo-butiken som vi var i råkade vi även provsitta några massagefåtöljer vi båda fastnade starkt för. iJoy hette de och var riktigt kalas. Den modell som tilltalade oss mest kallades iJoy 130 och då med en tillhörande fotpall/ottoman för vad och fotmassage. Efter den oväntade massagen drog vi vidare till The Block och körde vår combo, kalaskäk på Dave & Buster's samt spanade in Domino på AMC 30 Theatres (lilla bion med 30 salonger).

2005-10-30 Teddy

News

Livet rullar på här i LA. Visumpapperna dök upp via FedEx för-förra fredagen så vi kan nu lagligt vara här till 1:a oktober nästa år. Flytten den 8:e november ska förhoppningsvis bli av som planerat och det ska naturligtvis bli skönt att få sitt eget lilla place. Förra helgen var vi nere och våldgästade Thorén's igen, stannade där två nätter och var bl a på Orange County Zoo. Morsan och Kalle har bokat resa och ska återigen tillbringa jul och nyår i USA. Halle har också tidigare i ett kort ögonblick lovat att avlägga ett besök igen, får väl se om killen saknar USA och behagar dyka upp ;-).

Ann jobbar på som vanligt och har väl mer än fullt upp. Mesta böket är med förberedelserna inför Eliason Award som ska vara på Kodak Theatre. Ni kan läsa om detta på SACC's site och även ladda ner en inbjudan. Utöver det har de haft lite små-events och t o m jag var för någon månad sedan med och lyssnade på Tove Lifvendahl. I fredags var Ann på middag hemma hos Svenska generalkonsuln i LA, Tomas Rosander, något jag dock passade på.

Inköp

Dyr vecka. Igår var vi och beställde en California King Tempur Mattress och efter en del velande blev det deras Solution-variant. California King är storleken, här finns storlekar som twin, queen, king samt California king och queen. Det som skiljer Tempurs modeller åt är hur mycket comfort layer de har, alltså hur mjuk madrassen är och Solution-modellen ligger i mitten. Det blev också en sådan där massagefåtölj med tillhörande ottoman för fot och vad-massage som jag tidigare pratat om. Det viktigaste av allt var dock Teddy. När vi besökte Ergo första gången fick vi syn på en nallebjörn som jag blev störtförtjust i. Efter det besöket ringde jag och hörde om denna var till salu och fick då svaret att bara den lilla varianten var for sale och den större var "only for display", men självklart var det den stora vi ville ha. Jag berättade dock att vi tänkte köpa en del prylar och efter lite dealande och några ytterligare samtal så gav de med sig och kunde släppa den. Fantastiskt va?, spenderar man $4000 så fick man köpa nallen :-). Under tiden så kunde jag inte motså att ropa in lill-Teddy som är en mindre 19 tums-variant via eBay. Han kom i fredags och gjorde genast succé bland brudarna i lägenheten. Sedan igår är alltså även mamma/pappa björn på plats och våran familj har således utökats med 2 nya medlemmar.

Teddy & Jr sitting in the sofa with their T-shirts on Teddy & Jr showing their behinds Teddy & Jr sitting together

Vaio TX 670P/BNu har det varit en hel del tjatande om möbler och annat. Dags att återgå till de vanliga elektronikprodukterna. I veckan släppte Sony sin nya modellserie Vaio TX, vilket t o m IDG rapporterade om. Med en vikt på 1.25kg, suverän batteritid, strålande 11.1" widescreenskärm med 1366x768 pixels upplösning och schyssta features (click for spec) kunde jag inte motstå att plocka upp en sådan. Hade förbeställt en via SonyStyle's nätbutik, men då jag hörde att SonyStyle-butiken i Beverly Center-mall:et hade fått in dem i torsdags åkte jag genast dit och hämtade en. Det blev en TX670P/B vilket är den svarta varianten med DVD-brännare och 1Gb RAM. Kalasnöjd hittills, 1.25kg kan verkligen kallas portabelt. Vår tidigare Vaio S1XP på 1.89kg som kändes smidig i början är en ganska stor koloss i jämförelse.

Mer teknikprylar på gång... Datoruppgraderingarna har fått vila nu när vi bott lite temporärt, men den tidigare nämnda moderkort och CPU-uppgraderingen ska förhoppningsvis snart göras. Eventuellt kanske man skulle fundera på nytt grafikkort nu, t ex Nvidia 7800 GTX, så man kan köra Quake 4 och andra nya games i 1920x1200. Utöver det så blir det självklart en XBox 360 när den släpps den 22 november. Oh yes, äntligen alla spel i äkta HiDef!!! Project Gotham Racing 3 var väl första spelet som blev beskyllt för att posta fotografier som screenshots, dvs de skärmdumpar som de påstod var in-game screenshots trodde många var vanliga foto. Klart coolt, ni kan se den omdiskuterade bilden genom att klicka här och även wireframe-bilden utvecklarna (Bizarre Creations Studio) senare postade för att bevisa att det verkligen var en bild uppbyggd av polygoner här. Utöver detta så funderar jag lite på att byta kamera då nu Canon S80 är släppt. Vår nuvarande S45 tar strålande bilder så det känns rätt att hålla sig inom samma modellserie och denna erbjuder bl a 8Mpixel, movies i 1024x768 samt USB2-anslutning som rättfärdigar en uppgradering.