2008-10-31 Flytt-förberedelse

Bella Vista

Our apartements @ The Pointe, Archstone Warner Center and Bella VistaLite oväntat kan jag meddela att vi snart kommer att röra på oss igen. Precis som förra flytten, vilket var i mars 2007, blir det bara ca 2 kvarter. Ni kan klicka på Google-kartan till höger för att kika närmare. A är alltså The Pointe där vi bodde tidigare, B är Archstone Warner Center där vi bor nu och C är Bella Vista dit vi ska flytta. Jag förstår om ni tycker det ser nästan lite fjönsigt nära ut. Om ni klickar på kart-länken, sedan street-view kamerorna och därefter kikar runt kan ni se riktigt hyfsade bilder på de olika områdena. Vi får denna gång gott om tid på oss att förbereda och packa då flytten inte ska ske förrän den 22:a december.

Där vi bor nu har vi då bott i över 20 månader vilket är det längsta vi har bott någonstans de senaste 6 åren!! Vi har faktiskt inte hållit oss så länge på en och samma plats sedan vi bodde på Treglas (Björkenäs), dvs innan vi lämnade Sverige för USA och Oakland första gången i augusti 2002 (länk till första loggen). Anledningen till flytt är främst att vi vill ha något större så Neo kan få eget rum. Lite på skoj kikade vi på att hyra villa, men om vi skulle hyra något jag verkligen vill ha börjar de på sådär $7000/mån vilket naturligtvis är orimligt. Tycker ni det låter dyrt, vilket det helt klart är, kan jag meddela att det finns mångdubbelt dyrare än så. Bostadspriserna i Kalifornien är hiskeligt höga och representerar inte på något sätt priserna överlag i USA. De villor jag skulle kunna tänka mig att köpa här i området börjar på sådär $2 miljoner, men tittar man på liknande kåkar i städer i andra stater går de på kanske $300000.

Bella Vista apartment complex

Corvette tjafs

Corvetten var i början av månaden inne ytterligare en gång på body shop:en för diverse fix sedan kraschen. Bl a så målades baken om då den i vissa vinklar inte hade samma färg som resten av kärran. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag lämnat in den samt på hur många olika hyrbilar jag haft, men nu är jag iaf nöjd. Jag har även varit en sväng hos Guldstrands och bad dem höja upp bilen lite. När de bytte fjädring så sänkte de den nämligen en bit, men tyvärr är det alltför obekvämt att köra runt med en riktigt låg bil här. Bara på min 10 minuters körsträcka till jobbet så skrapade nosen i drygt 5-10 gånger, och då har ändå ett par små hjul monterats dit i fronten för att undvika nos-skrap. Nämnas bör väl att vägarna här håller klart sämre standard än i Sverige, samt, om jag inte minns helt fel, tror jag inte utfarter och infarter ger samma problem i Sverige, dvs de är inte konstruerade på alls samma sätt. Nu är det ungefär samma nivå på kärran som det var från början och jag skrapar återigen bara i nosen ett par gånger under varje tur. När jag ändå var hos Guldstrands bad jag dem också styva upp fjädringen lite till.

Angående olyckan i maj har jag nu fått reda på att snubben som drog in i mig endast hade minimalt med försäkring, dvs den lägsta nivån man måste ha enligt lag i Kalifornien, vilket är $15000 (Liability Bodily Injury, coverage per person), $30000 (Liability Bodily Injury, coverage per accident) and $5000 (Property Damage Coverage). Hans försäkring täckte alltså inte skadorna som uppstod och jag kan alltså inte räkna med att få några extra pengar, t ex för minskat värde på bilen pga att den varit med i en krasch. Naturligtvis kan jag stämma honom, vilket säkert många hade gjort utan att tveka, men det är inget jag har några som helst planer på. Mitt försäkringsbolag har ju pröjsat allt, inkl hyrbil, och de enda pengar jag legat ute med är de jag betalade för att köra runt i dyrare hyrbilar än de $30/dag som min försäkring täcker. De pengarna får jag dock från det andra försäkringsbolaget, så troligen är det så att alla privatpersoner ersätts före försäkringsbolagen.

Jag kan nu uppgradera mitt Corvette-betyg från i maj och ger bilen näst intill toppbetyg. Tyvärr har jag inte haft möjlighet att praktisera riktig buskörning så jag kan inte fullt ut bedöma den biten, men tror den får väldigt bra även där. Troligen inte absolut toppbetyg då den inte är lika direktstyrd som t ex en Lotus Elise, men man kan garanterat ha mycket skoj. Elektroniskt tjafs blir ju mer och mer standard i nya bilar och även i Corvetten är elektronisk körhjälp som anti-sladd och active handling på som default. Kopplar man ur det så är det inte direkt svårt att spinna loss. Nu har det faktiskt inte regnat här sedan jag köpte Corvetten, men man märker vid minsta vattenfläck från någon vattenspridare att man nog kan behöva lite antisladd påkopplad såvida man inte är ute efter att snurra runt. Har det regnat någon gång i Sverige senaste halvåret? :-)

Corvetten saknar ju nästan konkurrenter om man vill ha hyfsat låg vikt med maximalt hästar. Mig veterligen finns det knappt någon fabrikstillverkad kärra med lägre vikt och mer kusar. Visst erbjuder många vanliga biltillverkare som t ex Merca, BMW och Audi modeller med 400+ kusar, men då får du tyvärr en betydligt högre vikt, och därmed också en mycket högre bensinförbrukning samt betydligt slöare bil. Man kan jämföra med nästan vilken bil som och upptäcker ganska snabbt att Corvetten är väldigt "förmånlig", både vad gäller pris och prestanda. En bil som jag har varit nära att köpa flera gånger är Nissan 350Z, men även att den ses som en liten sportig kärra och bjuder på en helt ok körupplevelse så har den högre vikt, högre bensinförbrukning, ger drygt 100hk mindre och har sämre prestanda om man jämför med Corvetten. Med vår nuvarande livssituation så kan jag ju även nämna att Corvetten har klart bättre utrymme och är verkligen en höjdare som baby-racer.

På tal om Neo kan nämnas att han började få lite raggar-friss och har nu fått sin första riktiga klippning vilket blev på Lollicut. Ni kan som vanligt se lite bilder på killen, inkl nya friseringen, på neoerlandsson.com.