2005-09-18 Första veckorna

From Sunnyvale to LA

U-Haul truckFlytten gick väl si sådär. Inga större missöden, men U-haul som vi hyrde lastbil och bilsläp av visade sig inte vara de mest pålitliga och smidiga. En liten "rolig" grej var att när vi hämtade upp lastbilen så funderade jag över var vi skulle parkera den och om den gick ner i p-garaget. Ann trodde nog det skulle gå att köra ner så när vi kom fram provade jag. Körde sakta neråt, men det var lite svårt att avgöra avståndet i lutningen så helt plötsligt sa det dunk och jag drog in i väggen med överdelen av lastbilen. Backade upp lite, gick ut, kontrollerade läget och kunde då konstatera att det fattades mer än en halvmeter. Såg lite komiskt ut.

Vi kom iväg först vid 7-hugget på kvällen så det blev nattkörning. Jag som gillar små snabba bilar trivs inte riktigt med att köra lastbil med släp, men 5:an är ju spikrak och tråkig i vilket fall. Kom fram vid 3 och bar då bara in det nödvändigaste, dvs tandborste och dator. Dagen efter jobbade Ann och jag sov. Vi bar sedan in de prylar som skulle av vid lägenheten och åkte därefter iväg till ett förråd vi hyrt och lassade in resterande prylar där. Nja, egentligen bar någon Mexare som var där och raggade jobb in det mesta. Hemskt vad mycket prylar det blir snabbt även att vi sålt av de flesta möbler och inte har så mycket "överflödigt". Så skönt det var att sedan slippa lastbilen och sätta sig i sin vanliga kärra och brumma hem.

Lägenhet och värme

My Roommates (except the guy) @ Vodka Tasting eventVi bor alltså med två andra brudar, en svenska som jobbar på SACC tillsammans med Ann och en norska som pluggar. Ni kan se donnorna här intill, från vänster är det alltså Ann (surprise), Gajane och Helene. Lägenheten ligger i en stadsdel som heter Brentwood och här finns mängder med svenskar. Västerut har vi Santa Monica, norrut Beverly Hills och österut ligger Westwood.

I ett av mina allra första inlägg i Oakland-log:en för ca 3 år sedan skrev jag att en av de största fördelarna med USA var trafiken och vägarna. Den åsikten har faktiskt stämt bra, ända fram tills nu. I nuvarande område gäller det absolut inte då vi har hamnat mitt i värsta bilkaoset. Här är perverst mycket bilar! Att ta sig någonstans smärtfritt är nästan omöjligt såvida man inte ger sig ut mitt i natten. Vi bor precis intill freeway 405 och har även 10:an i närheten, dessa är de två mest trafikerade motorvägarna i hela LA. Under rusningstrafik står det helt still och övrig tid puffar man fram lite sakta om man har tur. Oftast blir det alltså att man tar andra vägar, en tanke som självklart många andra också delar vilket gör att det är proppfullt även på "local roads".

Varmt som tusan är det här. Det är ju ofta nice, men nu är det så att lägenheten saknar AC, något som borde vara olagligt här i LA ;-). Det är inte bara jag som lider - Laptop:en lägger av om man inte ser till att ha den "svalt", även fått öka hastigheten på mina case-fans då jag såg att främst hårddiskarnas temperatur ökat med mer än 10 grader och dammsugaren dör efter bara någon minuts användning. Senaste dagarna har dock tempen minskat något och det är inte lika hemskt i bostaden, första två veckorna var jag riktigt sliten vilket jag tror berodde på lite värmeslag.

Jobb och annat

Free vodka from the Skyy-girlsJobbar gör man faktiskt sedan en vecka tillbaks. Har fått ett tillfälligt kneg på Euro VAT Refund där jag gör lite databas-research och design. Ann kämpar som innan på för fullt på SACC. Förra veckan ordnade de bl a ett Vodka Tasting event där en massa olika vodka-tillverkare ställde ut för provsmakning.

Vad som händer framöver, dvs om vi blir kvar här i LA och USA eller om vi återvänder till Sverige är fortfarande osäkert. SACC kan nog sponsra J1-visum till Ann, dvs samma som vi varit här på i ett år nu, men det verkar inte helt problemfritt och i värsta fall kan det bli så att vi måste vara ute ur USA i 3 månader innan vi får komma in igen. Jag måste erkänna att jag för tillfället är mer villig att åka tillbaks till Sverige än jag någonsin varit innan. Vad det beror på vet jag faktiskt inte själv, men en gissning är att tillvaron just nu känns extra temporär vilket ju inte riktigt är min grej. För Ann är det nästan tvärtom, jag tror aldrig jag sett henne så entusiastisk för USA innan. Om vi nu verkligen skulle återvända till Sverige är jag ju dock ganska övertygad om att det bara skulle gå några dagar innan jag börjar längta tillbaks, så vi lär nog jobba vidare på att hålla oss kvar även i fortsättningen. Vad gäller visumfrågan är det ju inget vi kan påverka, utan det är bara avvakta och se vad som gäller och hur det smidigast kan lösas.

Sedan vi kom ner till LA har det varit ganska fullt upp och vi har inte haft speciellt mycket tid för utflykter och liknande. Förra veckan var vi nere och hälsade på Thoréns i Irvine en snabbis och självklart har det blivit några biobesök. Måste också nämna att Ann sprang på Arnold förra helgen då han hade varit och fikat med sina ungar på Coral Tree Cafe. Det är inget direkt ovanligt att kändisar syns här i området, men jag tror mig inte sett någon ännu. Kan ha varit Eliza Dushku jag såg på bion vid The Grove i fredags, men långt ifrån säkert.