2007-09-29 Blandad kompott

Portland

Multnomah FallsPortland-resan i början av månaden var lyckad. Främst morsan verkade uppskatta Oregon och Portland-området väldigt mycket, vilket ju också var tanken då det skulle vara hennes födelsedagspresent. Hon höll på att tjata om den vackra naturliga grönskan eftersom hon inte är så förtjust i tanken på att allt som är grönt i LA är konstbevattnat. Nu var det ju strålande sol när vi var där och jag tvivlar på att det är lika attraktivt när det är typiskt svenskt regn- & ruskväder. Ann och jag tyckte också det var helt ok, men det är nog ingen stad vi kommer att besöka igen.

Very tasty kebabVi bodde på Portland Marriott Downtown Waterfront och körde runt lite här och var. På bilden till vänster kan ni beskåda USA's näst högsta vattenfall, Multnomah Falls. Det var väl lite dåligt med fräs på det när vi var där så det ser lite "tunt" ut. Mall (aka köpcentra) kunde vi naturligtvis inte hålla oss ifrån och besökte det största av dem, vilket bl a hade en isbana i sig så man kunde ta en skridsko-runda om så önskades. Det bästa var dock att man fick sig en riktig kebab. Yummy! Det finns kebab-liknande saker att få tag i på t ex Daphne's, men detta var den absolut bästa som jag fått i mig här i USA, och enligt svenskt mått "the real deal". Körde även in en sväng i Vancouver, mest bara för att korsa gränsen och ta en runda i staten Washington (där vi dock varit innan vid tidigare Seattle-besök, se Sunnyvale-log från mars 2005). Nu är alltså Oregon avklarat och vi kan stryka det från vår "delstats-besöklista".

Pryttlar

New bed, Como Savoy Bedroom collectionInte mycket nytt på prylfronten, men idag började i alla fall lite delar inhandlas till nya desktop-datorn. Mer om det i nästa update. I brist på tekniknyheter, och andra nyheter, kan jag väl nämna att vi köpte lite sängmöbler för ett tag sedan. En sängram är ju något av det onödigaste jag kan tänka mig, men då det var dags för en byrå samt även funderingar på nya nattduksbord blev det även en matchande sängram. Här säljs nämligen sådant oftast i olika kit, så kallade "bedroom set". Som vanligt tar det lång tid för oss att hitta något som någon av oss vill ha och det tar definitivt ännu längre tid att hitta något som båda vill ha. Det blev alltså en mängd besök i diverse showrooms innan vi slutligen hittade något som tilltalade oss båda hos Neuvié, "Como Savoy Bedroom collection" kallas möblemanget.

Det faktum att man här vanligen har ett lager med "madrasser" gör att det blir ganska högt. Underst är det en så kallad boxspring, sedan kommer en tjock madrass och därefter en tunn comforting madrass. Jag kan numer inte bekvämt sätta ner fötterna i golvet, men Ann tycker det känns toppen. Vår säng är inte på något vis ovanligt hög, här finns enorma skapelser för de som så önskar. Det är faktiskt inte alls ovanligt att man har en liten mini-trappa för att ta sig upp. Knasigt värre.

Bio-biten

En ynka rulle denna månaden. Det kan vi inte bara skylla på att inte tillfälle funnits, utan snarare på att det inte har gått upp något intressant. Nu när man mer måste planera in biobesöken (pga av Neo-passning om någon inte fattat det) har det blivit så att man är mycket mer kräsen vad gäller filmvalet och senaste tiden har det verkligen inte kommit några storfilmer. Sydney White kan väl inte på något sätt räknas till tunga storbudgetrullar, men var en teen-komedi som funkar helt ok som en stunds underhållning.