2008-09-28 Cruising

Besök

Göran Petersson, aka Raggar-Göran, var här på besök från den 11:e till den 21:a. Det blev en hel del cruisande och besök på ett par bilträffar. Jag hade glömt hur biltokig Göran är; killen hade kunnat sitta i en trafikerad korsning och spanat in bilar under hela vistelsen och varit nöjd med det :‑). Vi var på en Corvette-träff i Thousand Oaks som anordnades av Red Line Corvettes där det som väntat var duktigt utbud av Corvetter från alla årgångar. Vi var även utanför Bob's Big Boy i Burbank (Big Boy website) där folk med intresse för gamla bilar träffas varje fredag kl 17. Som tur var, för min del, fanns där även lite nya sportbilar att vila ögonen på. Bl a var Jay Leno där och visade upp en Corvette ZR1 som jag förmodar var hans egna då han är ganska känd för sitt bilintresse. C6 ZR1:an är helt ny för 2009 och är nya värstingen bland Corvetter med sina 638hk.

Göran in 'car heaven' Jay Leno with Corvette ZR1 Göran in Malibu My Corvette with Guldstrand Motorsports license plate holder

Min egna Corvette har jag äntligen ordnat till fjädringen på. Som planerat blev det Guldstrand Motorsports i Burbank som fixade till det. Nu har den styv fjädring som sig bör, dock inget extremt på något sätt. Stötdämparna som jag investerade i är justerbara så blir jag sugen finns möjligenheten att göra den ännu lite styvare. Som väntat blev bilen betydligt trevligare att ratta och nu kan man gasa på i kurvor och liknande utan att det känns det minsta obekvämt. Helt otroligt korkat att den inte har riktig styv fjädring från början. Nämnas bör väl att Z06-modellen som är lite mer racing-inspirerad har tightare fjädring från fabrik. Enligt vad jag blivit informerad om så har min kärra nu styvare fjädring än en Z06:a, så jag tvivlar på att jag skulle vara nöjd med en original Z06:a. Naturligtvis kikade jag på Z06-modellen innan jag köpte min Corvette, men då taket inte går att ta av var den ganska ointressant trots sina 0-100km/h på ca 3.6s.

Och biobesöken

Då Göran till min förvåning gillade att kolla film så passade jag naturligtvis på att dra med honom på en hel del biobesök på olika salonger runt LA. Som ni kan se i listan nedan var det ett helt lass med medel-rullar, även Görans betyg finns med för en andra åsikt. My Best Friend's Girl som jag såg med Ann igår höjde sig dock över mängden, men den tillhör min absoluta favorit-genre, dvs rå komedi i stil med Good Luck Chuck. Den kunde varit ännu bättre och hade sina svackor men var ändå helskön.